DSP’den, Kıranlar halkına destek

DSP’den, Kıranlar halkına destek
Karacabey’in Karadağ eteklerine kurulması düşünülen Kireç Fabrikası için Kıranlar Köyü’ne giden Demokratik Sol Parti’liler köylülerin sorunlarını dinledi.
Köy kahvehanesindeki toplantıya, DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Kul, DSP eski milletvekili Orhan Ocak, İl Sekreteri Murat Özbilge, Sayman Hilmi Küçük, İl Yönetim Kurulu Üyesi Vural Doğan, İlçe Başkanı Nuri Uzel ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.
Siyaset yapmaya değil sorunu yerinde görmeye geldiklerini belirten DSP’liler, tepki gösterilmezse, adım atmanın çok zor olacağını ifade etti.
Kıranlar, Karasu ve Şahinköylülerin de katıldığı toplantıda Kıranlar Köyü sakinleri, “Derdimiz büyük, faydalı bir yatırım olacağına inansak desteklemeye hazırız. Bölgeyi sanayi bölgesi alanına almaya çalıştıklarını duyuyoruz. Kurulacak olan kireç fabrikası toprağın ısınını bozarak, ekolojik dengeye zarar verecek. İçme sularımız 3 metre aşağıda, kireç ocağı yayacağı ısıyla iki metre derinliğe zarar verecek. Zamanla sularda kirlenme olacağına inanıyoruz. Bu kirli sularla ürünlerimizi suladığımızda tehlikenin ulaşacağı noktayı düşünmek bile istemiyoruz. 53 sivil toplum örgütü bizim yanımızda olduğunu belirterek imza attı. Biz köy halkı olarak ta 56 imza topladık. Esecek rüzgarla birlikte 180 bin dönüm alan zarar görecek. Bu da Manyas gölüne kadar uzayan ve yaklaşık 30 köyü kapsayan bir alan. Köyde para etmeyen yerler 10 milyarın üzerinde fiyat verilerek toplanılıyor. Buralara yatırım yapmayı düşünüyorlarsa, süt ya da yem fabrikası kurulsun. Çevrede zeytincilik giderek artmaya başladı. Zeytin üzerine bir tesis kurulsun” dedi.
Karacabey halkının yanında yer alacaklarının altını çizen DSP İl Başkanı Hüseyin Kul, “Birlik olup karşı çıkmazsanız, bu tesisleri çok rahat bir şekilde bölgenize kurarlar. Siz yanımızda olmazsanız bir şey yapamayız. Gözümüzü açmamız gerekiyor. Sesimizi çıkartmalıyız ki bu gözelim toprakların kirletilmesine seyirci kalmayalım. Yoksa ilgisizliğimizin bedelini hep birlikte öderiz.” diye konuşan Kul, atılacak adımlarda köy halkının yanında oldukları ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.