CHP’li bayanlar günlerini kutladı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’nın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlik büyük ilgi gördü. Ün Düğün Salonu’nda düzenlenen programda, CHP’li bayanlar doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil’in günün önemini belirten konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, tüm bayanların gününü kutladı. Bayanlara, cumhuriyet ile kazanılan çağdaş haklarını anımsatan Kutku, “Atatürk, dünyanın önde gelen ülkelerinden önce ülkemizde kadınlara seçme, seçilme hakkı verdi. Lütfen haklarınızın farkında olun ve bu haklarınızı geri almak isteyenlere izin vermeyin” dedi.
Karacabeyli bayanların hayatlarını evlerinde geçirme zorunda bırakıldığını kaydeden Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, “İlçemizde, bayanlarımız gidebileceklere, rahat edebilecekleri yerler yok. Bunun çok iyi farkındayım. Sizlere çocuklarınızla gidebileceğiniz, günlerinizi yapabileceğiniz, bütçenize uygun sosyal tesisleri Karacabey’imize kazandıracağız” diye konuştu.
Kutku’dan bayanlara müjde
Bayanlara yönelik projelerinden bahseden Kutku, “Sizlerin ne kadar becerikli olduğunuzu biliyoruz. Bu yüzden, yöresel yemek ve el işlerinizi satabileceğiniz uygun dükkanlar oluşturacağız. Bu dükkanlarda, sadece bayanların evde yaptıkları ürünleri satılacak.
Çalışmak isteyen, ancak mesleği olmayan bayanlarımıza ise kurs düzenleyeceğiz. Çocuklarının güvenli ortamlarda büyümelerini sağlamak benim vazifem. Kreş ve okul öncesi eğitim merkezleri kuracağız. Ücretlerini ise çok cüzi tutacağız. Bu hizmeti vermek isteyenlere de her türlü yardımı yapacağız.
Kadınların her türlü sorununa, özellikle hukuki hakları konusunda yardımcı olmak üzere kadın danışma masaları oluşturacağız” dedi.
Türkiye’nin kadın-erkek eşitsizliğinde dünya birinciliğini zorladığını dile getiren CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, “Her gün onlarca kadının şiddet gördüğü, kadın cinayetlerinin hızla arttığı, iş bulabilen kadınların uzun çalışma saatlerine mahkûm edildiği bir ülkede kadın olmak, başlı başına bir sorundur. Eğiten, yetiştiren, bizi biz yapan fedakâr kadınlarımızın, günü kutlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP’li bayanlar, doyasıya eğlenerek günlerini kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.