DP, Karakaşlar defterini kapattı

*Belediye Ekim Ayı oturumunda çoğunluğu AK Partiye kaptıran Demokrat Parti, yaşadığı ağır depremin faturasını grup kararına uymayan Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar’a kesti. Gece yarısı jet hızıyla toplanan DP’liler, Karakaşlar’ı ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna gönderdi. 

Karacabey Belediyesi’nin  Ekim Ayı oturumunda Encümen üyeliğine seçilen Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar, jet hızıyla toplanan DP İlçe Yöneticileri tarafından partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna gönderildi.
 Dün parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Karakaşlar’ın partiden ihraç edileceğini açıklayan İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, tutarsız davranmakla suçladığı Sedat Karakaşlar’a yüklendi.
 Çırpan, Belediye Meclisi’nden bir gün önce grup kararı aldıklarını ancak bu karara  Karakaşlar’ın bireysel çıkarlarını düşünerek uymadığını iddia etti. Çırpan, grup kararına uymayıp AKP ile işbirliği yapan Karakaşlar’ın, partiden kesin olarak ihraç edileceğini sözlerine ekledi. Çırpan, “Geçtiğimiz yıl yine bu günlerde sizlerle birlikte olmuş, Belediye Encümen ve ihtisas komisyonu seçimlerinde partimizin grup kararını hiçe sayarak AKP ile iş birliği yapan iki Belediye Meclis üyemizi, Demokrat Parti’den (DP) ihraç kararı almıştık.
 Ancak daha sonra parti içinde yaptığımız değerlendirmeler ve kişilerin savunmaları dikkate alınarak bu uygulamayı rafa kaldırmıştık.
 Görülen o ki; önceki gece yapılan meclis toplantısında partimizin grup kararını yine hiçe sayan bir olay yaşandı. DP Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar’ın AKP ile işbirliği içinde olduğu saptandı. Netice itibariyle bu durum karşısında üzülerek de olsa gece yarısı toplanan Haysiyet Divanı yeniden bir araya gelmek zorunda kaldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Sedat Karakaşlar’ın partiden kesin ihraç kararı oybirliğiyle alındı. Gerekçeli karar ise İl Disiplin Kurulu’na elden ulaştırıldı.
Kendisini partiler üstü gören ve ortak aklın Karacabey olması gerektiğini unutan Karakaşlar, kişisel menfaatlerini ön plana çıkarmaya başlamıştır. Yaşadığı kentin çıkarlarına göre hareket etmesi gerektiğini savunan bir zihniyetin maalesef söylediği sözler ve hareketleriyle birbirini tutmadığı açıkça görülmüştür.
 Sen, “Karacabey sevdalısıyım” diyeceksin, hem de, “Karacabey’in sahibi benim” davranışlarıyla kendi menfaatlerin doğrultusunda ahkam keseceksin. Koltuk kavgaları, yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlik tortuları siyaseti kirletiyor. Saygınlık ve güven duyguları içinde olmamız ve siyaseti temiz tutmamız düsturuyla milletimize akıl vereceksin. Diğer taraftan saygısızlığı güvensizliği partiler arasında yüzsüzlüğü benimseyerek, “Karacabey’e benden başka kimse hizmet veremez” diyeceksin. Sen kendini partiler üstü görebilir “Karacabey’in anahtarı cebimde, benden başka sahibi yok” diyebilirsin. Karacabeyliler senin başrol oynadığın diziden sıkıldı ve artistliğini sona erdirerek Yeşilçam’daki emektarların arasına göndermeye karar aldı. Biz senin şahsi menfaatin için Karacabey’e neler yapabileceğini hep birlikte “Ya sabır” diyerek son 4.5 yılda gördük. Maalesef, “Karakaşlar” olan soyadına “Akkaşlar” bulaşmıştır” diye Karakaşlar’a yüklendi.
 Çırpan, Karakaşlar’ın Meclis Toplantısı’na AKP ile yaptığı pazarlık sonrası katıldığını belirtti. Çırpan İhtisas Komisyonu ve Encümen seçimlerinin yeterli oy çoğunluğu olmadan yapıldığını da sözlerine ekleyerek, itiraz haklarını kullanacaklarına vurgu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.