DP ile ANAP’tan görkemli iftar!

Birleşme öncesi, bütünleşme mesajı:
Karacabey Demokrat ve Anavatan Partisi’nin ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeği görkemli geçti. Park Restaurant’taki yemekte iki partinin de yöneticileri hazır bulundu.
            DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ve Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari, konukları tek tek kapıda karşıladı. 31 Ekim 2009 tarihinde DP çatısı altında birleşecek iki parti yöneticilerinin de dostane davranışları gözlerden kaçmadı.
            Yemekle birlikte birleşme, Karacabey ve ülke gündemi hakkında açıklamalar yapan iki parti başkanı, birlik ve beraberlik düşüncesiyle Türkiye’nin geleceğini şekillendirecekleri mesajını verdi.
            Tek çatı altında toplanmanın heyecanı içinde olduklarını vurgulayan DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, “Türkiye’de ve Karacabey’imizde birlik, beraberliğe, kardeşliğe, huzura, demokrasi ve cumhuriyetin erdemine, milletimizin aydınlık geleceği için sürekli reformlarla kalkınmaya inanmış Demokrat ve Anavatan Partileri, 31 Ekim 2009 tarihinde tek çatı altında Türkiye’nin geleceği için birleşecektir.
            31 Ekim 2009’da Ankara’da aynı salonda bir araya gelecek delegeler ile önce Anavatan Partisi’nin Demokrat Parti’ye katılma kararı alınacak, daha sonra toplanacak olan Demokrat Parti büyük kongresinde ise Anavatan Partisi’yle birleşme kararı onaylanacaktır. Bu süreçte Anavatan Partisi yurt genelindeki il kongrelerini Eylül ayı içerisinde tamamlayacaktır. Anavatan Partisi’nin Bursa İl Kongresi de bu hedef doğrultusunda yarın gerçekleştirilecektir.
            Demokrat Parti’nin Karacabey Belediye Meclisi’ndeki belediye meclisi üyeleri Karacabey’in kalkınması ve gelişmesi uğruna yapılacak çalışmalarda ve hazırlanacak projelerde devamlı şekilde yapıcı, olumlu, kararlı tutumlarını sürdürecektir. Onların gönlünde sadece Karacabey sevdası vardır. Karacabey’in ufkunu açacak hizmetler için katkıda bulunacaklardır. Bu kırmızı çizgilerin dışına çıkılması durumunda Karacabey halkının çıkarlarını en güçlü biçimde savunacak ve gelişmeleri halkımızla paylaşacaklardır.
            Son günlerde ilçe gündeminde yer alan yeni devlet hastanesi konusundaki girişimlere yönelik açıklamalarımızın ilçe kamuoyunda geniş yankı uyandırması ve teklifimize destek verilmesi oldukça sevindiricidir. Biz bu açıklamamızın arkasındayız. Yeni devlet hastanesinin gerek toprak zemini, ulaşım, yatak ve doktor kapasitesiyle, gerekse görüntüleme cihazları ve modern laboratuarlar göz önüne alındığında bu kurum için en uygun yerin Karacabey Harası (TİGEM)  arazisinde bulunmasını ve yatak kapasitesinin de yıllar sonrasını düşünerek 500 yataklı bölge hastanesi olarak düşünülmesini istiyoruz. Bu kurumun Karacabey ve Mustafakemalpaşa gibi aralarında yalnızca yirmi dakikalık uzaklık bulunan iki komşu ilçenin ortak çıkarı olacağına inanıyoruz. Aksi halde, sanayi kuruluşları, mezarlık ve şehir çöplüğü yanında kötü bir zemin ve çevre koşulları içinde eskisi gibi 100 yataklı bir sağlık tesisi yaptırmanın hiçbir faydası olmaz. Bunun adı olsa olsa hastanenin adres değiştirmesi olur. Biz iktidar partisi mensubu bir milletvekilinin başlattığı girişimlerle her iki ilçenin geleceğine yönelik bir sağlık kurumu projesinin gerçekleşmesinden yanayız” dedi.
            Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari ise, tek yürek halinde Türkiye’nin ufkunu açmaya geldiklerini belirterek, “Gerçek demokrasinin ne olduğunu en iyi bilen, bağımsız Türkiye’nin de demokrasi ve cumhuriyete duyduğu güveni her fırsatta savunan Demokrat ve Anavatan Partileri tek yürek halinde Türkiye’nin ufkunu açmaya, gerçek demokrasiyi uygulamaya geliyor.
            Tek çatı altında birleşecek partilerimiz, kavgadan, baskıdan, kaoslardan, işsizlikten, dağ gibi biriken borçları yüzünden tarlasını, traktörünü ve ekipmanlarını satmaktan bunalan, bitmeyen ekonomik krizler nedeniyle dükkânlarını ve şirketlerini kapamaktan bıkan, yarınlarda umudu kalmayan milletimiz için yüreğinde Türkiye sevdasıyla iç barışı, huzuru, birlik ve beraberliği, sürekli reformlarla kalkınmayı ve gelişmeyi savunarak, ülkemizin en büyük iktidar umudu olmaya devam edecektir.
            Artık Türkiye’de merkez sağın gerçek sahipleri el ele, tek vücut olarak yine, yeniden, daha güçlü kadrolarıyla iktidara yürüyor.
            Ana ve babaların çocuklarının geleceğinden kaygılarını DP iktidarı ortadan kaldıracak, solan umutların yeniden yeşermesini sağlayacaktır.
            Çiftçilerimizin, esnafımızın, sanayicilerimizin, memur, işçi, dargelirli ve yoksulların kararan dünyasını DP iktidarı aydınlatacaktır.
            Türkiye’mizin her bölgesindeki insanlarımızın yüzlerini güldüreceğiz.
            Hak ve halk yolunda en iyi hizmetlere inanan partilerimizin birleşmesiyle, işsizliği ve yoksulluğu kader gibi gösterenlerden kurtulma zamanı gelmiştir.
            Partilerimizin tek çatı altında birleşmesiyle Türkiye’nin güzel geleceğine yürüyoruz.
            Her insanımızın mutlu ve yarınlardan kaygı değil, güven duyduğu bir ülke için, yüreğinde sadece Türkiye sevdası olan dinamik, bilgili ve deneyimli kadrolarımızla iktidara geliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.