DP ile ANAP el ele

Hari’den başkanlık jesti:
Karacabey Demokrat ile Anavatan Partisi, merkez sağdaki birleşmenin ardından yönetim kadrosunu belirledi. Her iki partinin il ve ilçe teşkilatları da tek yönetim ve tek bina ölçütünde ”bütünleşme” sürecine girdi.
            Karacabey’deki bütünleşme çalışmalarında DP (19) ve ANAP (15) ilçe yönetim kurullarının toplamına eşit sayıda yönetici göreve hazırlanıyor. Buna göre, DP’nin yeni yönetim kurulu 34 kişiden oluşacak. DP ile birleşen ANAP’ın eski İlçe Başkanı Mustafa Hari, siyasette az rastlanan bir çıkışla Karacabey’de Mehmet Ali Köfteci’yi bütünleşmenin ilk ilçe başkanı olarak görmek istediklerini açıkladı.
            Hari’nin centilmenliği siyasi çevrelerden beğeni topladı. Birleşmenin yeni merkezi şu andaki DP ilçe binası olurken, 34 yöneticinin ilk toplantısı bu hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.
31 Ekim 2009 tarihinde Ankara’da yapılan birleşme ve bütünleşme kongrelerine Karacabey’deki partililer iki otobüs ve çok sayıda özel araçla katıldı. ANAP eski İlçe Başkanı Mustafa Hari, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Karacabey’de iki parti tabanının yıllardır birleşme özlemi yaşadığını, DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ile bütünleşme sürecinde çok değerli adımlar attıklarını belirtti. Hari, şunları söyledi:
“Sayın Köfteci ile son süreçte bu ülkede yaşanması gereken politik olgunluk ve özverilerin tamamını hissetmek bizleri çok sevindirdi.. Bütünleşmeye destek veren tüm partililerimize ve dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Bundan sonra DP çatısı altında ilçe ve ülke sorunların çözümüne katkıda bulunacağız. Bilinmelidir ki, tek yürek, tek vücut haline gelen merkez sağın öncüleri şimdi gerçek yerine dönüyor. Aradaki boşluğu doldurmaya çalışanların milletimizi hayal kırıklığına uğrattığını herkes gördü. Vatan, millet ve insan sevgisiyle şahlanan vatandaşlarımızla, ellerimiz ve gönüllerimiz Türkiye sevdasıyla birleşti. Yeni dönemde bu güzel ülkenin tıkanan önü açılacak, karartılan geleceğimiz yeniden aydınlanacaktır. DP’nin beklenen iktidarında kaoslar yerini huzura bırakacak, ülkemiz ekonomik çöküntülerden arınarak, her kesimdeki insanımızın özlediği atılımlar gerçekleştirilecektir.  Ben de bu önemli süreçte DP Karacabey İlçe Başkanı olarak Sayın Mehmet Ali Köfteci arkadaşımın görev almasından yanayım. Partimize güç katan bütünleşmenin yine el ele, gönül gönüle sürdürüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Birleşme ve bütünleşmemiz Türkiye’mize ve ilçemize hayırlar, büyük gelişmeler getirsin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.