Dört bin ağaç dikilecek!

“En Güzel Şehir Karacabey Olacak” sloganı ile yola çıkan ve 2016 yılının, ‘Park, Bahçe ve Çevre Düzenleme Yılı’ olacağını açıklayan Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde ağaç dikim çalışmalarına hız verdi.
Şubat ayı sonuna kadar, dört bin ağaç dikimi gerçekleştireceklerini açıklayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; Uluabatlı Hasan Meydanı, Karacabey Uluabat asfaltı ve Bursa Caddesi’nde de peyzaj çalışmalarının start alacağı müjdesini verdi.
“İlçenin çehresi değişiyor”
2016 yılında park, bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarının daha da hızlandırılacağını ifade ederek, ‘En Güzel Şehir Karacabey Olacak’ hedefine kararlılıkla ilerlendiğine vurgu yapan Başkan Ali Özkan; “Park Bahçeler Müdürlüğü’müzce, 2016 yılının ilk bir aylık bölümünde yaklaşık, dört yüz çınar ve akçaağaç dikimi gerçekleştirildi. Çalışmalar hızla yürütülüyor ve bu rakam, Şubat ayı sonuna kadar dört bine ulaşacak. Ekiplerimiz, tüm bu ağaç dikimlerinin yanı sıra; güzel ilçemizi daha da güzelleştirecek çiçek ve gül dikim çalışmalarını da tüm ilçe içinde ve şehir civarındaki refüjlerde gerçekleştiriyor. Mevcut ağaç ve peyzaj bitkilerinde de formal ya da informal olarak adlandırılan, topiary dekoratif biçimlendirme çalışmaları uygulanarak, alanlara görsellik kazandırılıyor. Sanatsal topiary ve peyzaj uygulamalarını ayrıca; Uluabatlı Hasan Meydanı’nda, Karacabey Uluabat arası refüjünde, Karacabey girişi Nestle Fabrikası önündeki yeşil alanda ve Bursa Caddesi refüjünde de gerçekleştireceğiz. Geleceğe yönelik hedeflerimiz doğrultusunda, tüm çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.