“Domates, Biber ve Şeftali” çalışma grupları belirlendi

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Gürsel Günay'ın başkanlığında yapılan toplantıya Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bursa Gıda Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Uludağ İhracatçılar Birliği, Gürsu ve İnegöl Ziraat Odaları, Bursa Tarkoop Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi temsilcileri ile Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı katıldı.

Yapılan toplantıda şeftali, domates ve biber çalışma grupları oluşturuldu. Buna göre Şeftali Çalışma Grubu 26 Haziran 2012 tarihinde İnegöl İlçesinde, Domates Çalışma Grubu 27 Haziran 2012 tarihinde Karacabey’de ve Biber Çalışma Grubu da 28 Haziran 2012 tarihinde Yenişehir ilçesinde ilgili Ziraat Odalarının ev sahipliğinde toplanacak.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren başkanlığında Uludağ İhracatçılar Birliği toplantı salonunda 11 Haziran 2012 tarihinde yapılan değerlendirme toplantısında, 2008 yılının zeytin, 2009 yılının kestane, 2010 yılının siyah incir ve 2011 yılının da armut yılı olduğu dikkate alınarak, 2012 yılının ise ‘Domates, Biber, Şeftali’ yılı ilan edilmesi kararlaştırılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.