Doğruoğlu’ndan “Kombili” tekzip

İYİ Parti Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Hüsnü Doğruoğlu, Yörem’de, “Aday gösterilmezsem kombiyi sökerim” başlığı altında yer alan haberin noter aracılığı ile tekzip yapılmasını istediğini açıkladı.
Doğruoğlu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “25 Ocak 2019 günü Yörem Gazetesi’nde, “Aday gösterilmezsem kombiyi sökerim” başlığı ile manşetten verilen 3 sayfa haber yapılmıştı.
Kasıtlı olarak yapılan yalan haberle şahsımı hedef alanlar, partimi ve işimi itibarsızlaştırmak istemiştir. Siyasi geleceğim de engellenmek istenen bu yalan haberle ilgili tekzip edilmesi için, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. Maddesine göre 2 ay bekledim. Fakat bu süre içerisinde tekzip yapılmadığı için yasal haklarımı kullanarak hukuki süreci başlattım.
Karacabey’de 12 yıldır doğalgaz sektöründe kombi satışı ve mühendislik hizmeti vermekteyim. 10 yıldır Karacabey Belediyesi’nde, 5 yıldır da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, seçilmiş meclis üyesi olarak görev yapmaktayım.
Bu güne kadar işimle ve siyasetle ilgili yaptığım tüm basın açıklamalarımı, 4 yerel gazetemizde de yayınlanacak şekilde hazırlamaya özen gösterdim.
Yörem Gazetesi’nde, Şaban Önen tarafından yapılan söz konusu yanlı ve yalan haberin, ilçemizdeki diğer gazetelerde yayınlanmadığını hatırlatmak isterim.
Bilinçli bir şekilde, kasıtlı olarak gerçekleştirilen yalan haberi yapanları kınıyorum.
Bu haberin tekzip metnini noter aracılı ile yasal süreler içerisinde yayınlanması için Yörem Gazetesi’ne 20.03.2019 tarihinde gönderdiğimi kamuoyuna saygı ile duyururum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.