Özkan ve Koç’a gönderme yaptı

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın dillendirdiği, “DP Belediye Başkan Adayı Ergün Koç’a adaylıktan çekilmesi için ne teklif ettiniz? sorusunu yanıtladı. Dost meclisinde konuşulan bir konunun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını ifade eden Tatlıoğlu, “Konuyu yargıya taşıyoruz. Siyasi çıkar sağlama adına bu konunun daha fazla istismar edilmesini istemiyoruz. Taç giyen baş ağırlaşır.” diye konuştu.
İYİ Parti Karacabey İlçe yöneticileri, Pazar günü basın toplantısı yaptı. Toplantıya; İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, parti yöneticileri ve Millet İttifakı meclis üyesi adayları katıldı.
İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, bu toplantıda şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek ve kalan süre zarfında neler yapılması gerektiğini tartışmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır da, 01 Nisan sabahı hem Karacabey’in hem de Bursa’nın yeni bir siyasi anlayışla tanışacağını belirterek, “Bursa’mızın geneline iyi ve gülümseyen bir belediyecilik anlayışı getireceğiz.” dedi.
Bahadır, Perşembe günü saat 14.00’te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gökdere Meydanı’nda olacaklarını duyurarak, tüm Karacabeylileri mitinge davet etti.
İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise, Karacabey gündemine taşınan konular hakkında açıklama yaptı. Basın mensuplarının; “DP Belediye Başkan Adayı Ergün Koç’un adaylıktan çekilmesi için ne teklif ettiniz?” şeklindeki soruları üzerine konuşan Tatlıoğlu, “HDP ile işbirliği konusunu uyduranlar, tükenmişliğin çaresizliği içinde iftira atyor. Bizim bölücülerle işimiz olmaz. Aslında bu konuda AKP’liler bizlere brifing vermelidir. Akil insanları yanlarına alarak bizlere; bu ülkeden peşmergenin geçişi nasıl oluyormuş bir anlatsınlar. Peşmergelerin Habur’dan ellerini kollarını sallayarak nasıl geçtiklerini bir anlatsınlar. Apo’nun şiirini meydanlarda nasıl okuttular, bizlere bir anlatsınlar. Terör örgütü liderine, Sayın sözcüğünü kullanarak saygınlık kazandıranlar kimmiş bizlere bir söylesinler. Bize çamur atmaya kalkanlar, önce aynaya bir baksınlar. Pisliklerinizi başkalarına atarak günahlarınızı örtemezsiniz.
Şu asla unutulmasın ki, bizler 31 Mart’ta sadece yerel seçimlere gidiyoruz. Bu ilçeyi yönetmeye aday olanlar Karacabey’in sorunlarını ele almalı ve yapacakları projelerle halkın karşısına çıkmalıdırlar. Hatta belediye başkanlığına aday olanlar, ortak bir televizyon yayınında bir araya gelerek Karacabey için yapacaklarını anlatmalıdır. Ancak öyle olmadı. Örneğin Karacabey’in belediye başkanı son 5 yılda bu ilçeye neler yapmış, ilçenin trafik sorununu çözmüş mü, ilçenin yolları nasıl, belediye olarak ne gibi hizmetler kazandırmış, bunları anlatmalıydı. Ama o da genel başkanları gibi algı yaratarak farklı bir seçim çalışması izledi. Çünkü son 5 yılda Karacabey’e bir şey yapmadı. Maalesef genel başkanlar üzerinden yerel seçim çalışması yürütülüyor. Ayhan Tayfur’la seçimleri kazanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, “Ergün Koç’a adaylıktan çekilmesi yönünde ne teklif ettiniz?” sorusunu ise dost meclisinde konuşulan bir konunun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını ifade ederek yanıtladı.
Tatlıoğlu, “Hepimizin bir işi ve siyaset dışı dostları var. Sayın Ergün Koç’u da 1993 yılından beri tanırım. Koç, bizim partimizden milletvekilliği ve belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Karacabey’de bir çok tanıdığım ve dostlarım var. 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nde Karacabey’deydim. Tören sonrası dostlarımı ziyaret ederek, kahvelerini içtim. Burada, yani dost meclisinde konuşulanların seçim pazarlığı gibi kamuoyuna yansıtılarak istismar konusu yapılması çok çirkindir. Bana “İsmail Abi” diye yaklaşıp sonra da bunu siyaset pazarında malzeme yapmaları kötüden de ötedir. Bu konuyu yargıya taşıyacağız. O nedenle detaylara girmek istemiyorum. Son sözüm; Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.