Doğruoğlu, “Mezarlığımıza sahip çıkıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Grup sözcüsü olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, Karacaahmet Mezarlık Alanı plan değişikliğini istemediklerini belirterek, “Mezarlığımıza sahip çıkacağız. Son kararı mahkeme verecek” dedi.
‘Mezarlık alanı küçültülmesi’ meclis kararının mahkeme sürecinde olduğunu söyleyen Doğruoğlu, “MHP Karacabey Belediye Meclis Üyeleri olarak, Mecidiye Mahallesi’nde bulunan Karacaahmet Mezarlık alanının küçültülmesini istemiyoruz. Karacabey’in artan nüfusu dikkate alındığında, % 50’si boş olan mezarlık alanı önümüzdeki yıllarda yetmeyecek. Mezarlık alanları en az 100 yıl göz önüne alınarak planlanır. Karacabey’in mevcut nüfusuna göre yıllık 3200 m2 mezarlık alanına ihtiyacımız var. Bu konuda Belediye Meclis Toplantılarında tartışmalar yaşandı” dedi.
Vizyondan, misyondan, istişareden örnekler verdiklerini, fakat Karacabey’imizin mezarlık alanına ihtiyacı olduğunu, mezarlık alanı plan değişikliğinin yapılmaması gerektiğini anlatamadıklarını dile getiren Doğruoğlu, “Belediye Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri oy çokluğu ile kararı geçirdi. 01.06.2016 tarihinde Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Mezarlık alanı, Uygulama İmar Planını değişikliği kararı ile Resmi Kurum Alanına çevrilerek Ziraat Odası’na verildi.
Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmayacağını, MHP Grubu olarak, her Komisyonda, her Belediye Meclis toplantısında AKP’li Meclis Üyelerine söylemekten, örnekler vermekten, yol göstermekten, el uzatmaktan yılmadık ve yılmayacağız. Ayrıca, bilinmesini isteriz ki; Karacabey halkını, alınan Meclis kararları hakkında bilgilendirip, haklarını koruyup, savunmaktan da yorulmadık ve yorulmayacağız” dedi.
Bu konuda, tek çarelerinin, Belediye Mevzuatı ve Hukuk kuralları içerisinde Karacabey halkının haklarını korumak için yasal işlemler yapmak zorunda kaldıklarını belirten Doğruoğlu, “Önce MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak askı itirazı yaptık. (Bursa Büyükşehir Belediye Meclisince 14.04.2016 tarih, 2016/788 sayılı kararı oy çokluğu ile onaylanarak 03.05.2016 tarihinde askıya çıkarılmış ve 03.06.2016 tarihinde askı süresi sona ererek kesinleşir.) 03.06.2016 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclis kararı askıdan inmeden, karar kesinleşmeden, üst plan onaylanmadan, Karacabey Belediye Meclisi 01.06.2016 tarihinde alt planı onayladı ve oy çokluğu ile kararı geçirdi. “Biz yaptık, oldu” dediler. OLUR MU?, OLMAZ MI? En doğru kararı hukuk verir diyerek, MHP Grup sözcüsü olarak 06.06.2016 tarihinde, T.C. Bursa 1. İdare Mahkemesine; 01.06.2016 Tarih ve Gündemin 3/2 maddesinin iptali ve Yürütmenin durdurulması için başvuruda bulunarak, 10.06.2016 tarihinde de yerel gazetelerimizde Karacabey halkını bilgilendirdik.
26.07.2016 tarihinde, T.C Bursa 1. İdare Mahkemesi tarafından Davacı ve Davalı’ya gönderilen yazı ve Davalı’dan istenen savunma, İmar komisyon raporu ve meclis kararları vb. belgeleri içerir 7 maddelik yazı aşağıdadır. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Adaletin vereceği kararın Karacabey’imiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Saygılarımızla Karacabey halkına duyurulur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.