Danişment ve Hürriyet meclis gündeminde

*CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu; Büyükşehir Yasası nedeniyle Danişment ve Hürriyet mahallerinde yaşanan mağduriyetleri hem yazılı hem de sözlü olarak meclis gündemine taşıdı.
*Kayışoğlu, “Büyükşehir Yasası sakat bir yasadır. Birçok mağduriyete neden olduğu için yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Yasası’yla mera ve ortak kullanım alanlarını kaybeden Karacabey Danişment ve Hürriyet mahallerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı.
Eski köylerin mağduriyetlerini Meclis’e taşıyan Altaca Kayışoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için soru önergesi verirken, sözlü olarak da hükümeti temsilen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.
Karacabey Danişment ve Hürriyet mahallerinde köylülerin bankalardan kredi kullanarak satın alıp köy tüzel kişiliğine kaydettiği mera ve ortak alanların bir gecede Büyükşehir Yasası’yla ellerinden alınmasının doğru olmadığını dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Büyükşehir Yasası hâlihazırda sakat bir yasadır. Seçim üstü alel acele yapılan bu yasa nedeniyle ciddi hak ihlalleri ortaya çıkmış, köylerin ismi mahalle olmasına karşın geçim kaynakları üzerinde ciddi tehditlerin oluşmasına neden olmuştur.
Kendi paralarıyla satın aldıkları topraklardan olan birçok köy var bu durumda. Danişment ve Hürriyet Mahallesi sakinleri bunu kanıtlarıyla ortaya koyuyorlar. Bir an önce bu hak ihlallerinin ortadan kaldırılması gerekir” diye konuştu.
Büyükşehir Yasası’nın yarattığı hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun sözlü sorusu üzerine Hükümeti temsilen Meclis’te bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyu İçişleri Bakanlığı’na ileteceğini belirtti.
Bakanlıktan bürokratlarla da görüşen Altaca Kayışoğlu 6360 sayılı yasada önümüzdeki günlerde değişiklik yapılacağını ve bu süreçte konunun tekrar ele alınabileceğini müzakere etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.