Dişi küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi yasaklandı

Söz konusu kararın, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yazılı talimatı doğrultusunda Vali Yardımcısı Hüseyin Eren başkanlığında toplanan Bursa İli Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alındığı bildirildi.
    Açıklamada, ilimiz ve ilçemizde bulunan resmi ve özel tüm kesimhanelerde ikinci bir bildirime kadar gebe ve damızlık niteliği taşıyan hayvanların kesiminin zaruri durumlar dışında yapılamayacağı ifade edildi.
    İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, “Damızlık vasfını yitirmiş, yaşı geçkin (Pasaport yaşı 2004 ve daha önce doğanlar), tedaviye cevap vermeyen, kırık ve çıkık gibi cerrahi sebeplerle kesimi gereken büyükbaş hayvanlar, resmi veteriner hekim tarafından verilen muayene raporu doğrultusunda kesime gönderilecek veya kesimhane resmi veteriner hekimi tarafından Antemortem (Hayvanların kesim öncesi muayenesi) Muayene Raporu doğrultusunda tanzim edilerek kesim yapılacaktır.
    Hastalıklara yakalanmış, şarta tabi dişi hayvan kesimleri kapsam dışındadır. Resmi Veteriner Hekim nezaretinde alınan tedbirler doğrultusunda şarta tabi hayvanların kesimleri yapılacak ve raporlanacaktır.
    Alınan kararlara muhalefet eden kesimhane sahipleri ve sorumlu yöneticilerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 36. Maddesinin (e) ve (g) fıkraları çerçevesinde idari para cezası kesilecek olup, durumun tekrar etmesi durumunda idari ve adli soruşturma açılacaktır” şeklinde bilgi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.