Direksiyon Sınavları’nda ‘Tablet Dönemi’

Milli Eğitim Bakanlığı’nca ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri, 2018´den itibaren Türkiye genelinde tablet bilgisayarlar ve MEBDUS (Milli Eğitim Bakanlığı Direksiyon Uygulama Sınavı Uygulaması) ile yapılmaya başlanacak.
Bu kapsamda geçtiğimiz Çarşamba günü İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın ve İlçe Milli Eğitim Sistem Yöneticisi Arif Doğan’ın katılımıyla Direksiyon Uygulama Sınavları’nda görev alan tüm öğretmenler ile MEBDUS Tanıtım ve Kullanımına yönelik toplantı yapıldı.
Bilgilendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın, “Direksiyon uygulama sınavlarında, Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları’nın Karayolları Trafik Kanunu gereği Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan temin ettiği formlar kullanılıyordu.
2018 Ocak ayında Ankara!da yapılan pilot uygulamanın ardından ise Türkiye genelinde kademeli olarak direksiyon uygulama sınavlarında tablet kullanımına geçilecek olup İlçemiz Karacabey ve Bursa genelinde Nisan ayı itibariyle bu uygulamaya geçilecek ve bu sayede sınav komisyonları, değerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirecektir. Adayların sınav başarı durumları elektronik ortamda ve anlık olarak merkezi modüle iletilmiş olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.