AK Parti’den yaşlılara anlamlı ziyaret

Ertem İşcan başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, her yıl 18-24 Mart günleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla ilçedeki yaşlıları evlerinde ziyaret etti.
Yaşlı vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, İlçe Yönetimi Sosyal Politikalar Başkanı Nurgül Özatilla, Kadınlar Kolu Sosyal Politikalar Başkanı Emine Hanedar ile Gençlik Kolu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Özlem Bulut, yaşlıların hem duasını aldı hem de onlarla geçmişi yad etme fırsatı buldu.
AK Parti İlçe Teşkilatı ziyaretlerine Karacabey’in 98 yaşındaki en yaşlı teyzesi olan Zeynep Göroğlu’ndan başlayarak, Yeniköy Caddesi’ndeki 94 yaşındaki Ayşe Kuvan’ı, Işık Sürücü Kursu sahibi 92 yaşındaki Emine Müjgan Abacıoğlu’nu, Nasrettin Mahallesi’ndeki 90 yaşındaki Ayşe Demirel’i, Selimiye Mahallesi’ndeki 90 yaşındaki Mersiye Kocapınarlı’yı, Sırabademler Mahallesi’ndeki 89 yaşındaki Kadriye Özen’i ve son olarak Hamidiye Mahallesi’ndeki 89 yaşındaki Necmiye Esen’i ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde yaşlı teyzelere Türk Bayrağı ve çiçek hediye eden AK Partililer, “Tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle bizleri geleceğe hazırlayarak, hayatın her alanında en iyisini yaşamamız için emek harcayan tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren yaşlı teyzelerde, AK Parti Teşkilatı’na teşekkürlerini sundu.
Ziyaretler hakkında bilgi veren Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da, “Yaşlısına sahip çıkmayan toplum yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak bizim görevlerimiz arasındadır. AK Parti olarak toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda değerli büyüklerimizde bizler için çok önemlidir. Geçmişe saygı duymak, geleceğe umut olmaktır. ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ münasebetiyle ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticilerimizle birlikte ilçemizde ikamet eden en yaşlı hemşehrilerimizi evlerinde ziyaret ederek, ellerini öptük. Onlarla sohbet ederek sorunlarını, varsa isteklerini dinledik. Hükümetimizin yaşlılarla ilgili hizmet ve politikalarını anlattık.
Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi ‘Her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya muhtaçtır ve insanca yaşama hakkı vardır. İnsanımızın hepsine bu nazarla bakıyor, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın güvenliğini, refahını, huzurunu temin etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.’ Yaşlılarımızın hayat standartlarını yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek, projeler üretiyoruz. Tecrübe ve birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesizi genç nesillere örnek teşkil edecek. Bu düşüncelerle, Yaşlılar Haftası’nı en samimi duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyor, onlara mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.
AK Parti olarak yaşlı ve engelli bireylere karşı pozitif ayrımcılığında yapıldığına değinen Başkan İşcan, “AK Parti Hükümeti olarak yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. İnsanı merkeze alan bir yaklaşımla yaşlılarımıza yük değil, servetimiz olarak bakmakta, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini amaçlamaktayız. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde erdem ve deneyim kaynağı olarak görmekte; onlara hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz.
Evde bakım hizmeti ile yüzleri güldürüyoruz
Eskiden yaşlılarımızın bakımı için evlatlar arasında; sen bak, ben bak diye itilip, kakılırken, tartışılırken bugün artık bu tartışmalar son bulmuştur. Evde bakım hizmeti ile yaşlılarımızın evde bakılmasını sağladık. Artık devletimiz, bakım yapan kişilere maaş vermektedir, aynı şeyler engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız içinde geçerlidir. 2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçiye toplam 43,4 Milyon TL bütçe ayırırken; 2015 yılında bu rakamı 466 bin refakatçiye ve 4,3 milyar TL’ye çıkardık.
İlk kez evde sağlık hizmeti uygulamasını başlattık
2007 yılında çıkarttığımız bir yasa ile hastanelerde bakımı yapılamayacak evde bakılması gereken hastalarımız için çok büyük bir kolaylık sağladık. Bizden önce böyle bir kolaylık yoktu. Bu yasadan sonra yaşlılarımıza evde hem sağlık hizmeti sunmaya başladık hem de hastalığı çok kötü durumda olmayan ama yaşlılıktan ötürü belirli bir bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımıza da ciddi bir ödeme sağladık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. İlçemizde de evde sağlık hizmeti uygulaması devam etmektedir. Ayrıca ihtiyacı olan tüm yaşlılarımıza tekerlekli sandalye temin etmede de yardımcı oluyoruz.
Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalar için ‘Palyatif Bakım Merkezi’
AK Parti döneminden önce hastanelerin durumu ortadaydı. Hastaneler kuyruklardan geçilmiyordu. Ancak hastanelerimiz şimdi hem fiziki hem de sağlık hizmetleri bakımından çok güzel işler yapıyor. Karacabey Devlet Hastanemizin 6. katında 20 yataklı yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik açılan ‘Palyatif Bakım Merkezi’ 1,5 yıldır hizmet vermektedir. Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik yapılan bu hizmetten de herhangi bir ücret alınmamaktadır.
65 yaş üstü yaş aylığını “7,5” katına çıkardık
Yaşlılarımıza destek bizden. ’65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Kimsesiz ve Güçsüz Vatandaşlara Aylık Bağlanması’ hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık.
Maaş kuyruklarında çekilen çileye son verdik
PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında imzalanan protokolle ilk defa 2011 yılında yaşlılarımıza verilen maaşları, talep etmeleri halinde yaşadıkları evde alabilmelerini sağladık.
Yaşlılarımıza ücretsiz ulaşım sağlıyoruz
65 yaş üstü vatandaşlarımız artık şehir içi ulaşım ücreti ödemiyor. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık.
Huzurevlerimiz artık daha konforlu
Öncelikli olarak yaşlılarımızın aile ortamı ve bütünlüğü içerisinde bakımlarını hedefliyoruz. Bu amaçla evde bakım/refakat hizmetini ve Yaşlı Yaşam Evleri uygulamasını hayata geçirmenin yanında, huzurevlerindeki hizmetlerimizi günden güne daha kaliteli ve daha kapasiteli bir şekle dönüştürmeye devam ediyoruz. Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor. İlçemizde Huzurevi’ne kabul koşullarını taşıyıp ve buralarda yaşamayı tercih eden yaşlılarımızı kendi elimizle yerleştiriyoruz.
Yerel yönetim ve Sosyal Politikalarda yaşlılarımız el üstünde tutuluyor
Bütün kademelerimizdeki Yerel Yönetimler ve Sosyal Politikalar Başkanlarımız ilçemizdeki yaşlıları her zaman ziyaret ederek, hal ve hatırları sormaktadır. ‘Büyüklerimiz Emin Ellerde’ Yerel Yönetim ve Sosyal Politikalarda marka olan partimiz, ihtiyacı olan tüm yaşlılarımıza her türlü yardımı yapmaktadır.
Yaşlılarımıza şiddete “Dur” dedik
Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor.
Belediye’den kimsesiz yaşlıların evlerinde temizlik ve bakım
Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan öncülüğünde 1,5 yıl önce hayata geçirilen ve ‘Kimsesizlerin Kimsesi Var’ isimli proje kapsamında; desteğe ihtiyaç duyan yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın yaşam standartlarının arzu edilen düzeye yükseltilmesi adına, belediyemiz tarafından evlerde temizlik, fiziki bakım ve onarım hizmeti çalışması da devam etmektedir.
AK Parti Hükümetleri olarak, geçmişimizi günümüze taşıyan yaşlılarımıza sahip çıkıyor. Onların ihtiyacı olan tüm koşulları iyileştirmeye gayret ediyoruz. Sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlılarımızın refahı ile memnuniyeti için çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Allah ömür verirse hepimiz bir yaşlı adayıyız. Bu yüzden bugün onlara yaptığımız hizmetler, yarın bizimde karşı karşıya kalacağımız bir gerçek olacak.
Yaşlılar haftası olması münasebetiyle yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz ama, biliniyor ki bizler sürekli olarak evde yalnız yaşayan, ya da ilerlemiş yaşlarına rağmen evde karı ve koca kalmış olan büyüklerimizin evlerine sık sık konuk oluyor, onlarla zaman geçiriyor ve dualarını alıyoruz. Biz sadece 1 hafta değil, yılın her günü onları anıyor ve programlar yapıyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.