Haşerelerle mücadelede tam gaz

Karacabey Belediyesi, yaklaşan yaz dönemi öncesinde sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelerle mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Veteriner Hekim İsmail Çalışkan ile bir araya gelerek, haşerelerle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulundu.
İlçede sadece yaz döneminde değil tüm yıl boyunca sivrisinek ve karasineklerle mücadele edildiğini belirten Başkan Özkan, bu konuda oldukça hassas davrandıklarına dikkat çekti. Özkan, “Geçen yıl 9 araç ve 19 personel ile yürütülen mücadeleyi, bu yıl büyükşehir belediye ekiplerimizle birlikte 10 araç ve 23 kişilik personel ile gerçekleştireceğiz. Bu noktada yapılan ilaçlama tekniğinin biyolojik olduğunu belirtmek isterim. Bu sayede, sadece sivrisinek ve karasineklere etki eden formül uygulanıyor” dedi.
Tüm alanlarda çalışma yapılıyor
Karacabey Belediyesi ile iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Veteriner Hekim İsmail Çalışkan da merkez ve kırsal mahallelerin tamamında sürdürülen çalışmalarda bataklıklar, durgun sular, kanalizasyon giderleri gibi haşerelerin üremelerine elverişli tüm alanlarda çalışma yapıldığını kaydetti. Çalışkan, “Halkın daha sağlıklı bir ortamda yaşaması adına bu yıl daha etkin bir mücadele içinde olacağız. İş birliği içinde hareket ederek çalışmalarımıza güç katıyoruz” diye konuştu.
Hanife Dere’de doğal yollarla çözüm
Yapılan görüşmede, özellikle Hanife Dere’de haşere mücadelesi kapsamında çalışıldığı ifade edilirken, var olan haşere sorununun da doğal yollarla, mevcut derede akıntı sağlayarak ortadan kaldırma amacında olunduğu belirtildi.
Bunun yanında, şehrin çevresinde bulunan hayvan çiftliklerindeki gübreler üzerinde de karasinekle mücadele edildiği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.