Dingin’den 5 yıl değerlendirmesi

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde geçen ilk 5 yılını değerlendirdi.
Yapılanlardan daha çok yapılması gerekenlerden ve yapamadıklarımızdan sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz diyen Dingin değerlendirme yazısında şu ifadelere yer verdi; “İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığımdan bu tarafa gerek ilçemiz hayırseverleri gerekse de ekip arkadaşlarımızın uyumlu çalışmalarıyla birçok güzel esere ve çalışmaya imza atıldı. Bu eserler ve çalışmaların Karacabey’e eğitim alanında olumlu olarak yansıdığını görüyoruz. Bu sebeple çalışmalarımız artarak devam edecektir.
Gerçekleştirilen bu eser ve çalışmalardan bazıları;
1-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni Renault Fluence marka hizmet aracının kazandırılması
2-Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin ve 84 kız 84 erkek öğrenci kapasiteli Pansiyon Binasının açılması
3-Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Sağlık Meslek) açılması.
4-Cahide Kırlağaç Anaokulu’nun açılması
5-Murat Hüdavendigar İlkokulu’nun açılması
6-Karacabey Lisesi’nin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek Dayı Karacabey Anadolu Lisesi adıyla eski Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu’nun binasına taşınmasıyla 15 derslik kazandırılması
7-İlçemiz eski Emniyet Müdürlüğü binasının tahsisi sağlanıp tadilatı yapılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni bir bağımsız hizmet binasına kavuşturulması.
8-Karacabey Anadolu Lisesi bahçesine Kapalı Spor Salonu’nun Karacabey Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Müdürlüğümüz arasında yapılan protokolle kazandırılması
9-Taşıma Merkezi olan İstiklal Ortaokulu’na Karacabey Belediyesi işbirliğiyle Yemekhane Binası yapılması.
10-İlçemiz Hamidiye Mahallesi’nde yeni eğitim alanlarının oluşturulabilmesi için 107.000 m2 lik arsa alanının tahsisinin sağlanması
11-Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 60 erkek öğrenci kapasiteli Pansiyon Binası ve Karacabey İmam Hatip Ortaokulu’na 16 derslikli Ortaokul Binası yapılması.
12-Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nun açılması
13-Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 52 kız öğrenci kapasiteli Pansiyon Binasının açılması
14-Eski Özel İdare Binasının Müdürlüğümüze tahsisi sağlanarak Halk Eğitim faaliyetlerinde ve Engellilere Yönelik Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi adıyla Kurs Merkezi olarak kullanımına açılması.
15-Eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yerinde ilçemiz ve Mustafakemalpaşa’ya hizmet veren Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü’nün açılması.
16-İlçe merkezinde 2 taşıma merkezi belirlenerek, Ortaokul öğrencileri İstiklal Ortaokuluna, İlkokul öğrencileri de yine bu süreçte hizmete giren Toki Şht. Yzb. Erhan Kındır İlkokuluna taşınması gerçekleştirilmiştir.
Kısa ve orta vadede planlanan, devam eden eser ve çalışmalardan bazıları;
1-İlçemizde ikili eğitim yapan tek okul olan Karacabey Ortaokulu’nun 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında tekli eğitime geçirilmesi hedefine yönelik olarak Valiliğin Yatırım Planlamasında Onaylanan Özel Proje Ortaokulu niteliğindeki 24 derslikli Ortaokul Yapımı çalışmalarına başlanmıştır.
2-Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki Eğitime yönelik ivme kazandırdığı yatırım çalışmalarına yönelik olarak Karacabey Sanayi Sitesi’nin içinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli bulunan arsaya Mesleki Eğitim Merkezi binası yapımı çalışmaları devam etmektedir.
3-Müdürlüğümüzün Özel Eğitime yönelik olarak hedeflediği 3 ayaklı Özel Eğitim Projesi doğrultusunda, ilçemize Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi ve Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) açılması hedeflerine ulaşılmış ve eksik kalan tek ayak olan ilçemize Özel Eğitim Okulu kazandırma çalışmaları devam etmektedir.
4-Yine Canbalı Mahallesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli bulunan arsaya 16 derslikli Ortaokul binası kazandırma çalışmaları tamamlanmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylanarak süreç devam etmektedir.
5-Ayrıca ilçemiz Karacabey Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunun yanındaki arsaya Bursa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 23mx43m ebatlarında ve 8m yükseklikte Halı Saha Yapımı çalışmaları tamamlanmak üzeredir.
Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müdürlüğümüze bağlı okullarımız AB Projeleri kapsamında 5 proje bitmiş ve 3 devam eden AB projesi, Tübitak Projeleri kapsamında 62 başvuru, Okul Projeleri kapsamında 7 proje gerçekleştirilmiştir. Önceki yıllara göre artan proje grafiğimiz ilçemizdeki öğretmen ve öğrencilerin yurtdışını tanıma ve bilimsel projeler gerçekleştirmeleri adına çok anlamlı tecrübeler ve fırsatlar kazanmalarını sağlamaktadır. Bundan sonra da proje çalışmalarımız diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde artarak devam edecektir.
Yapılanlardan daha çok yapılması gerekenlerden ve yapamadıklarımızdan sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak bütün bu çalışmaların gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ve emeği geçen; tüm Kamu, Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, hayırseverlerimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.”

One thought on “Dingin’den 5 yıl değerlendirmesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.