Boğazköylülerden Gürcü Kültürünü yaşatma atağı

Karacabey Boğazköylüler, Gürcü Kültürünü yaşatmak amacı ile yeni bir dernek kurma çalışmalarına başladı. Geçici başkanlığını Doğan Yılmaz’ın yürüttüğü dernek yöneticileri, yol haritasının tamamlandığını ve tüzüğün onaylanmasını beklediklerini söyledi.
Boğazköy Gürcü Kültürünü Yaşatma ve Turizm Derneği yöneticileri ilk etkinliklerini geçen hafta gerçekleştirdi.
Derneğin kuruluşunu duyurmak için düzenlenen kahvaltılı buluşma büyük ilgi gördü ve bahar şenliğine dönüştü.
Boğazköy okul bahçesinde yapılan kahvaltıya dernek üyelerinin yanı sıra Bursa Batum ve Havalesi Göçmenleri Yardımlaşma Derneği, İnegöl Kafkas ve Folklör Derneği, Manyas Cumhuriyet Köyü Kalkındırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği, İstanbul Gürcü Dil Merkezi, Karacabey Artvinliler Derneği ve Bursa Doğa-Der temsilcileri katıldı.
Kültürlerini yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak için Karacabey Boğazköy Gürcü Kültürünü Yaşatma ve Turizm Derneği’ni oluşturma kararı aldıklarını söyleyen geçici Başkan Doğan Yılmaz, “Başvurumuzu yaptık. Tüzüğümüz onaylandıktan sonra 6 ay içinde kongre yaparak yönetim kurulumuzu belirleyeceğiz. Derneğimiz yasallık kazanmış olacak ve birbirinden farklı etkinliklerle Gürcü Kültürümüzün yaygınlaştırılması için çalışacağız. Kültürümüzü yaşatmak; en önemli görevimiz olacaktır. Bu gün şenliğe dönüşen güzel bir kahvaltı sofrasında bir araya geldik.
Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve bizlere cesaret veren çok değerli konuklarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Amacımız, bahar buluşmalarına süreklilik kazandırmaktır” dedi.
Kahvaltılı bahar buluşmasında bir araya gelen Gürcüler yöresel halk danslarıyla coşarlarken gönüllerince eğlendiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.