Devletin malı deniz, yemeyene ne deriz?

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda, yapılmış densin diye yapılan boş işlerle uğraşılırken, olması gerekenlerin ihmal edilmesi dikkat çekici boyutlara ulaştı.
Bundan önce de karşılaşılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilen savurganlıklara, geçtiğimiz Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yenileri eklendi.
Okulların tatil olmasına karşın, 4 gün, 4 gece boşu boşuna yanan kaloriferler, bardağı taşıran damla oldu.
Ülke genelinde yaşanan doğalgaz sıkıntısı nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki “Tasarruflu olun” uyarılarına kulak asmayan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu yöneticileri, hafta sonları, ya da bayram tatillerinde boş odaları ısıtmayı marifet sayıyor.
Okulun önünde 3 kapı bulunurken, yan sokakta 4’ncü kapı açan ve durduk yerde sorun yaratan Okul yöneticilerinin hangi akla hizmet ettikleri sorgulanmaya başlandı.
Okul yöneticilerini deneyimsizlikle eleştiren 191 Sokaktaki vatandaşlar, “Böyle rezalet görmedik. Çocuklarımızın oyun alanları her gün biraz daha daraltılıyor. Demir parmaklıklarla çevrilen oyun alanlarına girme yasağı getirildi. Çocukların oyun bahçesinden çalan yasakçı zihniyetle nereye varılabilir? Öğrencinin yalnız ve ancak bahçede eğitilebileceği gerçeğinden uzaklaşanların ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyoruz. Ön kapılar neden kullanılmıyor? Yandan açılan 4’ncü kapının getirisi nedir? Durduk yerde yaratılan sorunlarla kimler ne kazandı? Okul yöneticileri keyfi sorun yaratmak yerine doğalgazı nasıl kullanacaklarını öğrenseler daha iyi yapmazlar mı?” diye yakındılar.
Vatandaşlar, Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun hapishaneye benzeme görüntüsünden kurtarılmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.