Devlet Hastanesi’nde yeni bir dönem başladı

Buna göre Karacabey Devlet Hastanesi’nde başarılı hizmetlere imza atan Başhekim Yavuz Kaan Bütün, sistem gereği görevden alınırken, yerine Beyin Cerrahı Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu atandı. İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Karacabey’e gelen İpekoğlu, dün itibariyle aktif görevine başladı.

Diğer taraftan, “Başhekimlik” unvanının kaldırıldığı yeni uygulama yerini “Hastane Yöneticisi”ne bıraktı. Yeni yapılanma ile yalnızca “Başhekimlik” değil, hastane yönetimi de değişti.

Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki yeni sisteme göre Hastane Yönetici Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu ile ekip çalışması yapacak diğer isimler ise Mehmet Vapur ve Serpil Uzun oldu. Eski adıyla “Hastane Müdürlüğü”nün yerini alan Mali ve İdari Hizmetler Müdürlüğü’ne Mehmet Vapur, Müdür Yardımcılığı’na ise Mustafa Uzun getirildi. Eski adı “Başhemşirelik” olan Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne de Hemşire Serpil Uzun ve Müdür Yardımcılığı’na Murat Şentürk atandı.

AKP’den ziyaret akını

Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki yeni dönemin ilk günü AKP’lilerin ziyaret akınına uğradı. Hastane Yöneticisi İpekoğlu ve yeni yönetime “Hayırlı olsun” dileklerinde bulunan AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, sağlık hizmetlerindeki kalitenin her geçen gün arttığını söyledi.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyelerinin de tam kadro katıldığı ziyarette önemli mesajlar veren Milletvekili Matlı, Karacabey’e yapılacak yeni hastane konusunda sözleşmenin imzalandığı ve yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanılacağı bilgisini verdi.

Devlet Hastaneleri’nin artık özel hastanelerle rekabet edecek kaliteli sağlık hizmetleri gerçekleştireceğini kaydeden Matlı, “Sağlık hizmetleri konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın. Sağlık’ta gerçekleştirdiğimiz hizmetler, bizlerin iftiharıdır. Çıta her geçen gün yükseliyor. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Beklentileri karşılayan bir hizmet anlayışı içinde durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Matlı ayrıca, “Yeni Devlet Hastanesi yapılacak diye, mevcut hastanemizi ötelemeyiz. Bu doğrultuda ilave yatırımlarımız devam ediyor. Karacabey halkı en iyi sağlık hizmetlerini hak ediyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu ve yeni yönetime görevlerinde başarı dileyen AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik de, sağlık alanındaki hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

“Sağlık hizmetleri bizim yüz akımız” diyen Çelik, görevde bulundukları 2 yılda Devlet Hastanesi’nin Diş Ünitesi, Kardiyoloji bölümü, yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan ünitesinin ihtiyaç duyduğu cihazların alındığını, tomografi cihazının de hizmet vermeye başladığını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin bunlarla da sınırlı kalmadığını belirten Çelik, “19 Kasım’da gerçekleştireceğimiz ihale ile Kadın Doğum Ünitemiz ile ameliyathanemizdeki eksiklikler giderilecek. Endoskopi ve Mamografi cihazları alımını da gerçekleştiriyoruz. 550 bin liralık bu ihale hastanemizi oldukça rahatlatacak. Tüm bu hizmetlerde Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı’nın çabalarına çok teşekkür ediyorum” diyerek sağlıkta kalitenin artacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.