Denetleme Komisyonu neden engelleniyor?

Denetleme Komisyonu neden engelleniyor?
Karacabey Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumundaki Denetleme Komisyonu seçiminde ortaya çıkan tablo sancı yarattı.
Belediye Denetleme Komisyonu’na, AK Parti’den Murat Erol, Engin Bezek ve Kemal Çeltik’in girmesi beklenirken, Osman Çatak (8), Özcan Arslan (8), Hasan Bilir (8) ile ANAP’tan Şaban Önen (13), DP’den Yüksel Arda’nın (9) oy alarak seçilmesi yeni bir kargaşayı da beraberinde getirdi.
Denetleme komisyonu, 45 iş günü içinde Belediye’nin bir önceki yıla ait gelir-giderleri ile bunlara ilişkin hesap işlemlerini kontrol ederek, şeffaflaşmayı sağlıyor.
Ne var ki oylama sonunda AKP’nin istediği isimler çıkmayınca yeni seçilen komisyon üyelerinin Kaymakamlık tarafından hala onaylanmamış olması, raporların Mart ayındaki meclise sunulmasının önünün engellenmiş olduğu ileri sürülüyor.
Ocak Ayı Meclisi’nde seçilen Denetleme Komisyonu’nun çalışması için Kaymakam Dursun Balaban’ın onayı gerekiyor. Belediye’den bu konudaki Denetleme Komisyonu seçim sonuçlarının Kaymakamlığa sunulmadığı ve Mart ayındaki meclise yetiştirilmemesi için antidemokratik uygulama içine girildiği belirtiliyor.
Kulislerde, daha önceki Denetim Raporları’nda ortaya çıkarılan bazı usulsüzlüklerin yargıya aktarılmasından, sonra seçim arifesinde buna benzer durumlarla karşılaşılmaması için engelleme çabasının bilinçli yapıldığı konuşulmaya başlandı.
Kulislerde konuşulan en ciddi iddia ise, Belediye’deki yolsuzlukların son dönemde giderek arttığı ve buna ilişkin kayıtların ortaya çıkmaması için Denetim Komisyonu’nun çalışmasının bilerek engellendiği yönünde. Denetim Komisyonu’nun çalışabilmesi ve Raporu’nu Mart ayının ilk haftası yapılacak Meclis Toplantısı’na sunması imkansız gözüküyor. Yarın komisyonun çalışmasına imkan verecek imzanın kaymakamlıktan gelmesi halinde Denetim Raporu’nun oluşturulması için komisyonun önünde 29 iş günü bulunuyor. Daha önceki Denetim Komisyonları’nın 3 iş günü içinde çalışmaya başladığı göz önüne alınırsa, siyasi kulislerde dillendirilen iddiaların gerçeklik payı güçleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.