Demiröz’den Erdoğan’a ‘Rehber’ sorusu

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Başbakanlık’ın hazırladığı “Önemli Telefon Rehberi”nde bazı televizyonlar ile gazetelere yer verilmemesini eleştirdi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan İlhan Demiröz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Başbakanlık İdari ve Mali İşler Başkanlığı tarafından Temmuz 2012 tarihinde “Önemli Telefon Rehberi”  tanımlı kitapçık hazırlatıldığı ve milletvekillerine ikişer adet dağıtıldığını anımsatan İlhan Demiröz, önergesinde “Rehberde Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait kimi makamların telefon ve faks numaraları ile yöneticilerine yer verildiğini” kaydetti.

Rehber neye göre hazırlandı

Kitapçığın Basın Yayın Kuruluşları üst başlıklı 112 ve 113. sayfasında televizyon kuruluşlarının telefon ve faks numaralarının yer aldığını vurgulayan CHP Milletvekili Demiröz, Başbakan Erdoğan’a “Bu sayfalarda yer verilen 34 adet Televizyon kuruluşu, hangi kriterler göz önüne alınarak fihrist edilmiştir?” diye sordu.

Demiröz, önergesinde, Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Rehberde Ulusal Kanal, Halk TV, ART. gibi kimi televizyonların telefon ve faks numaralarının yer almamasının gerekçesi nedir? Yine rehberin 114 ve 115. sayfalarında yer verilen Gazeteler başlıklı listede, 34 adet gazete hangi kriterler göz önüne alınarak fihrist edilmiştir? Türkiye’nin en çok okunan gazeteleri arasında bulunan Sözcü gazetesinin telefon ve faks numaralarının fihristte bulunmamasının sebebi nedir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.