Demirel, hayvancılıktaki kötü gidişten veterinerlerde etkilendi

Demirel, hayvancılıktaki kötü gidişten veterinerlerde etkilendi
Bursa Veteriner Hekimler Odası Karacabey Temsilcisi Hayati Demirel, hayvancılıkta yem gibi ilaç sektörünün de vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, bu nedenle ilaç firmaları ve üretici arasında köprü görevi gören hekimlerin hayvancılıktaki kötü gidişten dolayı zor ve olumsuz durumlara düştüğünü bildirdi.
Demirel, yaptığı açıklamada, politikasız ve yanlış ellerde şekillenmiş hayvancılığın serbest veteriner hekimleri olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. Görevi ve sorumluluğu insan sağlığından başlayarak hayvan sağlığına, gıda güvenliğinden, çevre ve halk sağlığına kadar geniş bir alanı kapsayan veteriner hekimlerin, bazı yanlış söylemler yüzünden üzüntüye boğulduğunu ifade eden Hayati Demirel, “Veteriner hekimler, çok kötü şartlara rağmen üreticilerimizin yanında olmuş, dünyada ve sektördeki tüm yenilikleri tüm gelişmeleri onların hizmetine sunmak için olağanüstü gayretler sergilemiş, hatta köylümüzün eğitimi ve gelişimi için fedakarca çaba harcamıştır.
Maalesef hayvancılıkta yem gibi ilaç sektörü de vazgeçilmezdir. Bu nedenledir ki ilaç firmaları ve üretici arasında köprü görevi gören hekimler hayvancılıktaki kötü gidişten dolayı zor ve olumsuz durumlara düşmektedir” diye konuştu.
Tek amacı sağlıklı gıda, sağlıklı insan, sağlıklı çevre olan veteriner hekimlerin bütün olumsuzluklara rağmen ülke üreticileri ile omuz omuza ülke hayvancığını ileri noktalara taşımak için çaba harcadığını dile getiren Demirel, “Kuş gribi demeden, şarbon, şap demeden çalıştık. Amacımız insanımızın sağlığını korumak ve hayvansal gıda maddelerini sağlıklı bir şekilde üretmekti. Ama kamudaki meslektaşlarımızdan sonra serbest veteriner hekimler de birçok maddi ve manevi sorunla boğuşmak zorunda kalıyor. Bu şartlar da ne ülke hayvancılığına ne de hayvan sağlığına en önemlisi üreticilerimize, hayvan severlere ve insan sağlığına katkı sağlamakta zorlanıyoruz. Gıda ve veteriner hekimlikle ilgili etkin yasaların hızla Meclis’ten geçirilmesini ve kamudaki veteriner hekimlerin sayısının artırılmasını bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.