Demirci ve marongozlar eğitimden geçti

Karacabey Demirci Marangoz vb Odası, “1.Etap İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile Sağlık Taraması”nı geçtiğimiz hafta tamamladı.
    BİLGEMED Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi ve Karacabey Demirci Marangoz vb Odası'nın işbirliğinde düzenlenen sağlık taraması ve eğitimler Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.
    215 kişiden oluşan grubun Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin yanı sıra işletmelerde çalışan personellerin sağlık taramasının da yapılmasıyla 1.etap sona erdi. Bilgemed İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Ercan Böyümez'in başarılı sunumu ile gerçekleşen eğitimde, iş yerlerinde sıklıkla karşılaşılabilecek olası tehlikelerden bahsedilirken, bu tehlikelere karşı alınacak önlemlere vurgu yapıldı.
    Türkiye'nin iş kazaları ve meslek hastalıklarında Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Ercan Böyümez, son yıllarda hızla gelişen sanayileşme sonucu yaşanan bu olumsuzlukların en aza indirilmesi için devletin çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.
    Böyümez ayrıca; İş yerlerinde genel iş sağlığı ve güvenliği, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ve sonuçları, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, kişisel koruyucu aletlerin kullanımı, kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerin iş yerlerinde taşıdıkları tehlikeler ve doğru kullanımı, yangın ve acil çıkış yollarının kullanımı gibi konuları slayt gösterimiyle birlikte katılımcılara anlattı.
    Bilgemed İş Sağlığı ve Güvenliği Proje Sorumlusu Birol Özcan ise, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile sağlık taramasını tamamlayan işletmelere önümüzdeki günlerde, “Risk Analiz Değerlendirilmesi” yapmak için işletmeleri gezeceklerini belirtti. Özcan ayrıca, Karacabey Demirci Marangoz vb Odası'nın ve üye işletmelerin eğitimlere verdiği önemin kendilerini çok mutlu ettiğini ve diğer firmalara da örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.
    Karacabey Demirciler Odası Başkanı Burhan Sevinç de, katılımcılara teşekkür ederek, eğitimlerin devam edeceğini, henüz başvurusunu yapmamış üyelerin cezalı duruma düşmemeleri için bir an önce odaya kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.