Danişmentliler isyanlarda!

*917 dönüm tapulu arazilerine Karacabey Belediyesi’nin el koymasından sonra başlattıkları hukuk mücadelesini kazandıklarını ancak, Başkan Ali Özkan’ın sözünde durmadığını söyleyen Danişment Muhtarı Necmettin Zarif konuyu, geçen hafta Bursa’ya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e anlattıklarını ve yardım istediklerini belirtti.
*Perinçek’in, kendilerini haklı bulduğunu ve hukuksal konularda her türlü yardımı yapabileceklerinin sözünü verdiğini dile getiren Muhtar Necmettin Zarif, mücadeleyi yaşamını hayvancılıkla sürdüren köylünün topraklarını geri alıncaya değin sürdüreceklerini yineledi.

Karacabey’in Danişment Köylüleri, mera olarak kullandıkları 917 dönüm tapulu arazilerine Belediye’nin el koymaya çalışmasından sonra başlattıkları hukuk mücadelesi sırasında Başkan Ali Özkan’ın kendilerine verdiği sözleri yerine getirmemesini eleştirdi.
Kazandıkları yargı kararlarının siyasi baskılarla iptal ettirilmesini içlerine sindiremediklerini ileri süren Danişment Muhtarı Necmettin Zarif mücadeleyi, geçimini hayvancılıkla sürdüren köylünün yıllardır mera olarak kullandığı kendi topraklarını geri alıncaya değin sürdüreceklerini söyledi.
Bu konuda, geçen hafta Bursa’ya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten yardım istediklerini belirten Necmettin Zarif, her türlü hukuksal yardım sözü aldıklarını belirtti.
Danişmentlilerin, 1950′li yıllarda satın aldığı ve mera olarak kullanılmak üzere tapusunu köyün tüzel kişiliğine bağışladığı 917 dönüm tarlanın Belediyece vasfının iptal edilmesi üzerine başlattıkları mücadeleyi bir kez daha anlatan Muhtar Zarif, “2012 yılında çıkan Bütünşehir Yasası ile Köyümüz mahalleye dönüştü. Yeni yasayla birlikte dedelerimizin Muhtarlığa mera olarak kullanılmak üzere bağışladıkları 917 dönüm arazi bizlere danışılmadan Karacabey Belediyesi’nin mülkiyetine geçti. 28 Ocak 2016 tarihinde dava açtık. Mahkeme sürerken Belediye, meramızın imara açılması için etüt çalışması yapmaya başladı. Köylüler bu duruma isyan etti. Belediye Başkanımız Ali Özkan, 11 Mart 2016’da yaptığı açıklamada, “O arazide Danişmentliler’in istemediği hiç bir şey yapmayacağız. Sözümüz sözdür. Biz şu etüt çalışmasını yapalım, arazinin yapısına göre köylümüzle yine görüşeceğiz. Bu konuda gelişme olursa bunu mutlaka köylüyle paylaşacağız. Köylüden onay almadan burada hiçbir şey yapmayacağız. Danişmentliler’in istemediği bir şeyin, gerçekleştirilmesi mümkün değildir” dedi. Ancak, Ali Özkan bu sözlerinin adeta tam tersini yaptı.
28 Eylül 2016 tarihinde sonuçlanan mahkeme, lehimize“Yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Bu arada Karacabey Belediyesi’nin üst mahkemeye yaptığı iki itirazı da reddetti. 07 Aralık 2016 tarihinde 80 yaşın üzerinde 2 bilirkişinin görüşüne başvuruldu. İlgili yerin, “Kadim mera” olduğu İl Tarım Müdürlüğü, Bursa Kadastro Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Mal Müdürlüğü tarafından onaylandı.
İki kez üst mahkemeden dönmesine rağmen Karacabey Belediyesi 2017 yılı Nisan ayında Tarım Müdürlüğü’nün verdiği karara itiraz ederek dava açtı. Mahkeme bu kez bilirkişi raporlarına rağmen İlçe Belediyesi’nin lehine ilginç bir karar verdi. Şaibeli karar köylüde büyük şaşkınlık yarattı. Mahkemenin bilirkişi raporlarıyla netleşen mera kararının zorla değiştirilmek istenmesi kesinlikle normal değildir. Köyde sarsıntı yaratan bu ilginç kararı avukatımız 23 Şubat 2018 tarihinde İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Sonucu bekliyoruz.
Vatan Partisi’nin mücadelemizin her sürecinde bizlere verdiği desteğe ve yardımlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.