Demokratik seçimlere saygı gösterilmelidir

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Oda ve Borsa kongrelerini etkilemek isteyenleri eleştirdi.

Yazılı basın açıklaması yapan Erol ifadelerinde şu sözlere yer verdi; “2018 yılına girmemizle beraber Karacabey’imizde olduğu gibi tüm ülke genelinde sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalarda seçim süreci start aldı. Bu kapsamda, 2018 yılının ilk günlerinden itibaren meslek odaları ve ilgili kurumlarda seçimler başladı ve hali hazırda da devam edilmekte.

Tüm bu seçimler; kurumlardaki çıtayı bir tık daha ileri taşımak, gelişen ve değişen günümüz şartları içinde başta üyelere, sonra Karacabey’e, daha sonra da ülkemize daha iyi hizmet etmek amacı ile bir bayrak yarışı şeklinde geçmektedir. Ancak, üzülerek izliyorum ki son günlerde bu bayrak yarışları kendi mecrasından çıkarak farklı bir yol almaya başlamış bulunmaktadır. İlgili ilgisiz, alakalı alakasız herkes bu seçimlere sanki mecburmuş gibi müdahil olmak için ayrı bir çaba göstermektedir.

Sanki bu odalar ve meslek kuruluşları üyeleri ile delegeleri, bağlı bulundukları ve icra ettikleri işlerini, mesleklerini, sorunlarını, çözümlerini bilmiyorlarmış ve de kendi yönetimlerini ve başkanlarını seçmekten acizlermiş gibi dışarıdan alakasız kişilerin bu seçimlere müdahil olmasına bir anlam veremiyoruz. Bu doğru bir yol değildir.

İşin acı tarafı ise; müdahil olan bazı şahıslar, kendi seçimlerinde bu tip yaklaşımları hep esefle karşılamışlardır. Kendi söküğünü dikemeyen, bırakın dikmeyi, söküğü bile göremeyen, kerameti kendinden menkul bir evliya olduğunu zanneden bazı kişilerin, bu konuda müdahil olması ise olayın pik noktasını oluşturmaktadır.

Allah aşkına biraz saygı! Kendinize gösterilmesini istediğiniz saygıyı biraz da karşı tarafa gösterin. Bu üyelerin ve delegelerin iradesine saygı gösterin. Fikir alışverişinde ve istişarede bulunulmasın kesinlikle demiyorum. Söylemek istediğim, insanların iradesine ipotek koyma girişimi içinde olunmasın. Sonuçta kazanan da kaybeden de yabancı değil, bizden biri olacak. Karacabey’in yetiştirdiği, Karacabey’in çocukları, Karacabey’in değerleri olacak.

Biz siyaset kurumlarının asli görevi müdahil olmak değil, önlerine çıkan engeller için çözüm yolları üreterek, onlara yol açmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı olarak biz, hep bu düsturda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Derdimiz; herkes üzerine düşen asli görevi layıkıyla yerine getirsin ki, güzel insanlar topluluğu olan Karacabey’imizde oluşacak sinerji ve birliktelik sayesinde ilçemizde hak edilen ekonomik ve huzur ortamı oluşsun.

Seçilmiş ve seçilecek olan tüm meslek odaları ve kurumların başkan ve yönetim kurullarını şimdiden tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Yüce Allah yar ve yardımcıları olsun, zor işlerini kolay kılsın. Her şey kalbi güzel, gönlü güzel, kendi güzel Karacabey halkı için olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.