Dama’nın kalbi Mustafakemalpaşa’da atacak

Yurt içi ve yut dışından birçok usta damacının katılacağı şampiyona, 31 Ağustos, 1-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Zihin sporları arasında önemli bir yeri olan fakat unutulmaya yüz tutan dama, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen uluslararası turnuvayla yaşatılmaya devam ediyor.

‘Dama’nın Kırkpınar’ı olarak adlandırılan ve bu yıl 13.’sü yapılacak olan Mustafakemalpaşa Belediyesi Uluslararası Dama Şampiyonası için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan dama sporunun tekrar sevdirilmesinin amaçlandığı şampiyona, 31 Ağustos Cuma günü saat 11.00’da Katlı Merkez Pazar Yeri’nde yapılacak olan açılış töreni ile kapılarını açacak ve ilk gün müsabakaları saat 14.00’da başlayacak.

1 Eylül’de ise müsabakalar saat 10.00’da başlayacak ve akşam saat 19.00’a kadar sürecek. Şampiyonanın son günü olan 2 Eylül’de ise müsabakalar yine saat 10.00’da başlayacak ve saat 12.00’da şampiyonaya katılan sporculara Suuçtu gezisi düzenlenecek. Turnuvanın final maçları da aynı gün saat 15.00’de gerçekleştirilecek ve ardından ödül töreni ile şampiyona sona erecek.

Uluslararası satranç kurallarının uygulanacağı yarışmalar, 9 tur üzerinden yapılacak.

3 gün sürecek olan 13. Uluslararası Dama Şampiyonası’nda yerli ve yabancı 96 dama ustası kıyasıya mücadele edecek.

Dama Şampiyonası’nda dereceye girenlere kupa, ilk 4 sırayı alacak olan sporculara tam, yarım ve 2 çeyrek altın hediye edilecek.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kıvrak zekânın ürünü olup, usta-çırak ilişkisiyle büyüyen damanın gelenekselleşen şampiyona aracılığıyla bir kültür mirası olarak geleceğe taşındığını söyledi.

Dama sporu ile geçmişin güzelliklerini yeni nesillere tanıtmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ İnsanlar arasında kurulan birçok kardeşlik köprüsü vardır. Dama da bunlardan biridir. 13 yıl önce bu yönde atılan ilk adımın heyecanını bugünde paylaşmaya devam ediyoruz. Ev sahipliğimizde gerçekleşecek olan 13. Uluslararası Dama Şampiyonası’na katılacak yerli ve yabancı tüm damacılara başarılar diliyorum. Damaya gönül veren tüm vatandaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.