“Dama Turnuvası” sona erdi!

Üç gün süren dama heyecanına ortak olan 96 usta damacının madalya için yarıştığı turnuva, yine nefes kesen zeka mücadelesine sahne oldu. Karşılaşmalar öncesi Suuçtu Şelalesi'ni görme fırsatı bulan damacılar, daha sonra Kapalı Pazaryeri'nde yapılan final maçlarında kıyasıya yarıştı.

Çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye girenler belli oldu.

13.'sünün gerçekleştirildiği 'Uluslararası Dama Turnuvası' gençler kategorisinde birinciliği Arif Altay Yücel kazanırken, ikinci Tarık Salih Yakan, üçüncü Mehmet Fatih Türkoğlu ve dördüncü İsmail Burak Türkoğlu oldu.

Büyükler kategorisinde ise mutlu sona Vecdi Naim Deveci ulaşırken, Mesut Gencer ikinci, Ogün Tancer üçüncü ve Suat Aydın'da dördüncülüğü elde etti. İlk 4 sırayı alan sporculara tam, yarım ve iki çeyrek altın hediye edilerek kupa verilirken, tertip komitesi ve sponsorlara da protokol tarafından belge ve plaket takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan düşünce sporu dama ile her yıl sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu yılda 3 gün boyunca birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön planda tutularak gerçekleştirildiği bir dama turnuvasının daha sonuna geldik. 3 gün boyunca mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, tüm dama severleri ve bu organizasyona emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 14. Uluslararası Dama Turnuvasın da görüşmek dileğiyle." dedi.

Programın sonunda '13. Uluslararası Dama Turnuvası' organizasyonunun anısına tüm sporculara Kemalpaşa Tatlısı ikram edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.