Daha iyiyi hedefleyin!

*Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dün Karacabey’deki okul müdürleriyle Öğretmenevi’nde bir araya geldi.
*Karacabey’in başarı grafiğinin her geçen yıl yükseldiğine dikkat çeken Gülsar, “Daha iyiyi hedefleyin” dedi.

Karacabey’deki eğitimi yerinde incelemek amacıyla Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar,  dün bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.
 İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen ile birlikte ilk olarak Öğretmen Evi’nde köy ve merkez okul müdürleriyle bir araya gelerek kahvaltılı toplantı yaptı. Kaymakam Dursun Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ve Şube Müdürleri Emin Dingin ile İsa Aydemir’in de hazır bulunduğu toplantıda okul müdürleri, tek tek sıkıntı ve isteklerini bildirdi.
 Okul müdürleri, okullarının onarımı, hizmetli sıkıntıları, ek bina ihtiyacı ve elektrik tesisatı gibi konularda şikayetlerini dile getirdi. Kahvaltı’nın ardından Karacabey’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Gülsar, okul müdürlerini dikkatle dinleyerek sık sık notlar aldırdı. Sıkıntıların farkında olduklarını belirten Gülsar, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.
 Kaymakam Dursun Balaban, göreve başladığı 22 Mayıs 2007’den bu yana Karacabey’deki eğitimin en önemli sorunun normal eğitime geçilememsi olduğuna dikkat çekti. Karacabey’in yatılı Anadolu Öğretmen Lisesi’ne ihtiyacı olduğunu belirten Balaban, Sağlık Meslek Lisesi’nde ilçe için gerekli olduğunu vurguladı. Balaban, “Bizler Karacabey’deki eğitim çıtasının daha da yukarılara çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Okullarımızın ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak sorunlar bitmiyor ve eğitim kalitesi arttıkça sıkıntılar da aynı oranda artıyor. Sizlerin de bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Okullarımıza desteğinizi her zaman sürdürün. Karacabey’deki başarı grafiği her geçen gün artıyor. Hep daha iyiyi hedefliyoruz” dedi.
Her şeyi devletten beklemeyin
 Bursa’yı her zaman bir bütün olarak gördüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Karacabey’in eğitim yönünden en başarılı ilçeler arasında yer aldığına dikkat çekti.
 Her şeyin devletten belenmemesi gerektiğinin altını çizen Gülsar, “Sizleri anlıyorum. Burada olmaktan onur duydum. Amacımız sıkıntılarını paylaşmak ve çözüm üretmektir. Ancak, her şeyi devletten beklememeliyiz. İlk olarak kendi sorunlarınızı idareci olarak kendi imkanlarınız ölçüsünde çözmeye çalışın. Okullarımızın çevreye açılması gerekir. Velilileri de okullarımıza kazandırmak zorundayız. Onlarla iletişimi sık tutmalısınız. Halkın da okullarımıza sahip çıkması ve eğitime destek olmaları gerekir. Velilerimizi ve halkımızı eğitimin kalkınmasına nasıl destek vermeleri üzerinde durmalıyız. Velileri de eğitmek bizim işimizdir. Öğretmenlik zor bir meslek. Her şeyden önce gönül işidir. Eğitim kalitenizi yükseltmek de sizin elinizdedir. Bedava kurslar açın, öğretmenlerimizin mesleğini sevmelerini sağlayın. Öğrencilerimizle yakından ilgilenin, onların sıkıntılarını da sevinçlerine de ortak olun. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bursa ve ilçelerimizdeki her okulumuz bizim için aynıdır. Şunu asla unutmayın; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Her zaman en iyiyi ve en doğruyu hedefleyin” diye konuştu.
 Öğretmen Evi’ndeki toplantının ardından Kaymakam Dursun Balaban’ı makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Karacabey’in önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve her geçen yıl eğitim çıtasını yükselttiğini söyledi.
 Kaymakam Balaban ise, Karacabey’de eğitimcilerle bütünlük kurduklarını belirterek, Bursa’nın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.