Cumhuriyet’in 89. yılı kutlu olsun

Karacabey ve ülke genelinde bugün “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” coşkusu yaşanacak. Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı nedeniyle saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak etkinlikler, saat 10.00’da tebriklerin kabulü, kutlama ve geçit töreniyle devam edecek.

Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtseven, günün önemini belirten bir konuşma yapacak.

Ardından Anadolu Lisesi ve İ.M.K.B. Kız Meslek Lisesi’nden birer öğrencinin şiirleriyle anlam kazanacak olan kutlama programı, Karacabey Kafkas Derneği’nin folklor gösterileriyle sürecek.

Bayram coşkusu saat 19.00'da tüm halkın katılımlarıyla Cumhuriyet Anıtı’ndan M.Fehmi Gerçeker Stadyumu’na kadar “Fener Alayı” ile devam edecek. Fener Alayı’ndan sonra da saat 19.30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Belediye öncülüğünde, Karacabeyli gençlerin kurduğu Grup Naturel konseriyle ve havai fişek gösterileriyle Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sona erecek.

Tüm Karacabey halkını Cumhuriyet Bayramı coşkusuna davet eden Kaymakam Ahmet Yurtseven, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Cumhuriyet’in Türk tarihimizdeki en önemli olaylardan biri olduğunu belirten Yurtseven, “29 Ekim 1923'te gerçekleştirilen, büyük bir devlet-millet dayanışmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, tüm olumsuz şartlara rağmen Türk milletinin azmi, birlik ve beraberliği sayesinde kuruldu. Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele büyük bir inançla tüm güçlüklere karşı yürütülerek eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandı. Türk Milleti’nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyet'in 89. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi en derin minnettarlık, gönül borcu ve saygıyla anıyor, Karacabey halkının Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.