“Cumhuriyetimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlke Acar, Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü kapsamında yazılı basın açıklaması yaptı. Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tarihin en kanlı savaşlarından olan 1. Dünya Savaşı’ndan yenik ayrılan orduları dağıtılmış, silahları toplatılmış Osmanlı Devleti’ni kirli emperyalist güçler paylaşmaya başlamış, milletinin tam güvenini kazanan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şanlı milletimiz sömürgecilerin hain planlarını bozmuş, zor şartlar altında düzenli ordunun kurulmasından sonra milli mücadele başlamış, halkımızın da büyük fedakarlıklarıyla Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanarak Türk’ün esir olmayacağını bütün dünyaya göstermişlerdir.
Türlü zorluklardan, kanlı savaşlardan ve yokluktan, kurtuluşa olan inanç ile büyük bir istiklal mücadelesi vererek arkalarında büyük bir destan bırakmışlardır.
Medeniyete giden yolun başlangıcı olan ve o yolun aydınlatıcısı Cumhuriyet ve sayısız devrimler ile aydınlık geleceğin ve demokrasinin en sağlam yapı taşı olan Cumhuriyetimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız.
Cumhuriyet düşmanı gericiler türedikçe bizler Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine her zamankinden daha çok sahip çıkacağız.
Ve gür sesimizle avazımız çıktığı kadar Yaşasın Cumhuriyet! diye haykırmaya devam edeceğiz.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl nutkunda En büyük Bayram olarak belirttiği 96. Yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.