Cumhuriyet’imiz 85 yaşında

Cumhuriyet’imiz 85 yaşında
Cumhuriyet Bayramı’nın 85. yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Karacabey’de de törenle kutlandı.
27 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Koşusu’yla başlayan kutlamalar, 28 Ekim Salı günü Atatürk Anıtına Çelenk konulmasıyla devam etti.
Karacabey’de dün M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda yapılan kutlamaların ardından Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen kokteylde Okullar arasında yapılan kompozisyon ve remim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Aynı günün akşamı Fener Alayı’ndan sonra yapılan havai fişek gösterisinde 85. yıl coşkusu doruğa tırmandı.
M. Fehmi Gerçekler Şehir Stadyumu’ndaki kutlamalar sırasında Kaymakam Dursun Balaban günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını belirtti. Balaban, “Cumhuriyet halk iradesinin en mükemmel bir şekilde tezahür ettiği bir yönetimdir. Cumhuriyet insanlara özgür düşünce ortamı sağlayan, insanı insan yapan değerleri kazandıran yönetim biçimidir.
Cumhuriyet ülkemiz için sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, hür ve bağımsız bir ülke olmanın teminatı olup kolay kazanılmamıştır. Onun hamurunda nice şehidin kanı, nice Mehmetçiğin canı vardır” dedi.
Balaban konuşmasının devamında gençlere seslenerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, harap olmuş, bütün kaleleri neredeyse işgal edilmiş bir milletten yeni bir ulus çıkardığını kaydetti. Balaban, geçlere bırakılan bu büyük mirasın sonuna dek korunması, yüceltilmesi ve ilerletilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, konuşmasını bitirdi.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet İ.Ö.O. öğrencileri Hakan Temizel, Fatih Türken Kırtay, Selenay Sucu ve Aybüke Bozkurt “İstiklal Marşı”nı, Atatürk İ.Ö.O.’ndan  Havvanur Sağlam ve Cumhuriyet İ.Ö.O.’ndan Çağdaş Tombul “Cumhuriyet” adlı şiiri seslendirdi.
Daha sonra Atatürk, Cumhuriyet ve İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi, Bursa yöresinden çeşitli oyunları oynadı.
Törenin son bölümünde Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Çıtak “Bugün”, Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nden Şule Balaban “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiirleri okudu. Ardından Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere kupaları Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Garnizon Komutanı Yzb. Galip Erbil tarafından verildi.
Ödül töreninden sonra okullar, resmi araçlar ve diğer kurumlara ait araçlar geçit törenine katıldı.
Törene; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Mine Soylu İzmir, Karacabey M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Şahin Sırmalı, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Karacabey TİGEM İşletmesine eğitim amacıyla gelen 11 Sudanlı mühendis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.