“Cumhuriyet ve demokrasi karlı çıkacak”

Karacabey Belediyesi tarafından 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi istişare toplantısı düzenlendi.
Toplantıya İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ve partililer katıldı.
İstişare toplantısında açılış konuşmasını yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan 85 mahallesiyle birlikte Karacabey’in hayat standarlarını yükseltmek, çağdaş, yaşanabilir modern kent haline getirebilmek için canla, başla çalıştıklarına vurgu yaptı.
Hükümet tarafından Karacabey’e yapılan faaliyetleri ve göreve geldiklerinden bu yana yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren Özkan, “‘Marka Kent Karacabey’ hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz. Karacabey Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi hemde AK Parti hükümeti tarafından güzel ilçemize devasa yatırımlar yapılıyor. Karacabeyimizin heryerinde hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çok faaliyetin gerçekleştiği gözlemleniyor. Karacabey şantiye haline gelmiş. Karacabey büyüyor, gelişiyor. İşte bu gelişimin, büyümenin, istikrarın devamı için referandumda tercihlerin sağduyuyla kullanılacağına inanıyorum” dedi.
Başkan Özkan’ın ardından konuşan İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da destek için geldiği Karacabey’de anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 12 Eylül Anayasasının Türkiye’ye yakışmadığını belirten Ala, “Hedefimiz tam gelişmiş ileri bir demokrasiye ulaşmaktır. Bunun için çalışıyoruz. Bu da yeni sivil anayasa ile olur. 2 partinin uzlaşmasıyla bir metin milletin önüne konuldu. CHP buna katkıda bulunmadı. Asıl uzlaşmayı millet sandıkta ortaya koyacaktır. 12 Eylül Anayasası bize yakışmıyor. Bu anayasa bazı siyasi grupların kendi oluşturduğu vesayet odakları ile ittifak kurduğu zaman iktidara gelmiş partilerin önünü kesmeyi yarıyor. O yüzden uzlaşmıyorlar” dedi.
Türkiye’nin demokratik, ekonomik, sosyal, barış ve yoksulluğun giderilmesi alanında getirildiği bu noktadan daha ileriye götürülmesi için şimdi yeni bir reform paketini milletin önüne getirdiklerini aktaran Ala, “Ülkemizi daha ileriye taşıyabilecek çok güzel bir reform paketi hazırladık. Bu mevcut sistemin Türkiye’yi hak ettiği lige taşıması mümkün değil. Ülkemizde 1960 yılından beri 15 kez darbe girişimi yapılmış. Anayasaya değişikliği konusunda milletimizin bu değişikliğini onaylayacağından şüphem yok. Millet ne derse o olacak, vesayet rejimlerine artık geçit yok. Bu reform çok önemli bir fırsattır, tamamen yeni sivil bir anayasayı milletimize hediye etmek zorundayız. Siyasi irade üzerindeki vesayet kalkacak. Bu değişiklik milletimiz tarafından kabul görürse millet buradan karlı çıkacaktır, Cumhuriyet kârlı çıkacaktır, demokrasi kârlı çıkacaktır. Zararlı çıkacak olanalar kimler? Statüko ve vesayet odakları” ifadelerini kullandı.
Anayasa değişikliği referandumunda çok değerli reformlar olduğuna da işaret eden Ala, “Reformlar devam edecek. Bizler koyduğumuz hedefler itibarıyla bisiklete binmiş insanlara benzeriz. Pedalı sürekli çevireceğiz. ‘Yeter artık’ diyemeyiz. Çünkü almamız gereken çok mesafe var. Çok yol aldık, geriye baktığımızda epeyce iş yaptık fakat ileri baktığımızda alacağımız çok yol, yapacağımız çok iş var. Daha da hızlı gitmeliyiz” diye konuştu.
Referandumun gençler için önemine de değinen Ala, “Türkiye’de 18-25 yaş arası nüfus aşağı yukarı 8 milyon civarı. Bu, nüfusumuzun 10’da biri. Hayır diyenler nüfusun 10’da birinin Meclis’te temsil edilmesini istemeyenlerdir” dedi.
Efkan Ala, Türkiye’nin Avrupa’daki en genç nüfusa sahip ülke olduğuna da dikkati çekerek, hukuksal anlamda ve yasal olarak ülkesinin geleceğine yön verebilecek, söz sahibi olan her kesim ve herkesin Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini belirtti.
Tek adam eleştirilerine de yanıt veren Ala, “Tek adam tek parti rejimlerinde olur. Türkiye çok partili döneme geçmiştir ve bundan da memnundur. Yeni sistemde yine bakanlar var, meclis var. Değişiklik metnini özensiz bir biçimde okuyorlar. İçeriğini anlamıyorlar” şeklinde konuştu.
Bursa Milletvekili Efkan Ala konuşmasının ardından referandum ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.