Cumhuriyet, birlik demektir!

Karacabey Saadet Partisi’nin bu haftaki ‘Cuma Konferansı’na katılan Osmangazi Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa İl Hatibi Hüseyin Kaya, Cumhuriyet’in önemine değindi.
            Parti binasındaki konferansın açılışında konuşan SP İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, Cumhuriyetin 86 yıl önce tüm olanaksızlıklara karşın, Türk milletinin sahip olduğu büyük azim, gayret ve fedakârlıklarla kurulduğunu hatırlattı.
            Konferansın devamında konuşan SP Bursa İl Hatibi Hüseyin Kaya ise, Cumhuriyetin emperyalizme karşı savaşmış Türk milletinin istiklal ve istikbal deklarasyonu olduğunu ifade etti.
            Kaya, “Milletimiz hiç bir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Milletin her ferdi bu sözün, bu davanın arkasındadır ve arkasında olduğu için de cumhuriyetin eşit ve hür vatandaşlarıdır. Karanlık güçlerin amaçları bu topraklar üzerinde bin yıllık bir tarih, kültür ve din birliğiyle oluşmuş kardeşliği yok etmektir.” dedi.
            Hüseyin Kaya, Türk milletinin sahip olduğu engin tarihi tecrübesi ile oyunlara gelmeyeceğine dikkat çekerek, “Çünkü bu güçlere gereken dersi, 86 yıl önce istiklal savaşıyla Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi’yle topyekün bir millet vermiştir. Topyekün bir millet aynı vatan, aynı ideal, aynı ruh ile can vererek, istiklal ve istikbal mücadelesinin kahramanı olmuştur. O yüzden milletimizin kardeşliğini yok etmeğe kimseni gücü yetmez, yetmeyecektir. Çünkü Cumhuriyet ırkı, dili, inancı ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın ortak varlığı ve ortak teminatıdır. Bunun için Cumhuriyet ayrım değil birliktir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.