Cumhurbaşkanı Adayı Perinçek’ten adaylara çağrı

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek; Cumhurbaşkanı Adaylarını İran’a uygulanacak ABD ambargosuna karşı durmaya çağırdı.
Perinçek Vatan Partisi İstanbul İl Örgütü’nde Vatan Partisi’nin kararını açıkladı. Perinçek, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak kuracağımız Millî Hükümet, ABD’nin İran’a uygulayacağı yaptırımlara katılmayacaktır’ dedi.
Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, ABD’nin Nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendirdi. Perinçek, “Göreve geldiğimiz zaman kuracağımız milli hükümet ambargo dayatmalarını reddedecek” dedi.
ABD’nin Türkiye’yi tehdit ettiğini ve bütün terör eylemlerinin arkasında olduğunu belirten Perinçek diğer Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı yaptı.
Perinçek, “Cumhurbaşkanı adayları İran’a ambargoya katılmayacaklarını açıklamalı, milletimize söz vermeliler. Sayın Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, İran’a yönelik ambargolara karşı tavırlarını açıklamalı.
Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak kuracağımız Millî Hükümet, ABD’nin İran’a uygulayacağı yaptırımlara katılmayacaktır. İran ile omuz omuza vererek Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. İran’dan ucuz mazot ve petrol alarak, çiftçinin traktörüne litresi 2 Liradan mazot doldurmasını sağlayacağız. Tarımda büyük üretim atılımına hazırlanıyoruz. Yine Vatan Partisi’nin yönetimindeki Milli Hükümet, İran ile işbirliği sayesinde sanayicimize ucuz enerji sağlayacaktır. Bu konuları İran yönetimi ile görüştük ve görüşmeye devam ediyoruz. İran’da mazotun litresi şu anda 35 kuruştur.
ABD’nin Nükleer Anlaşmadan çekilmesi, Batı Asya’ya yönelik bir savaş tehdidir. Bu tehdidin karşısına en geniş ve en kararlı gücü yığmak, Türkiye’nin vatan bütünlüğü açısından zorunlu bir görevdir. ABD’nin savaş tehdidini önlemede Türkiye belirleyicidir. Çünkü Türkiye bölgemizde dengeleri değiştiren ülkedir. Türkiye gevşek davranırsa, ABD ve İsrail savaşa kalkışabilirler. Türkiye direnirse, ABD savaş çıkaramaz. Bütün Türk milletini, iktidar ve muhalefetiyle bütün partileri, ABD ve İsrail tehdidine karşı İran ile dayanışmaya çağırıyoruz.
Şu gerçeği tereddütsüz görmeliyiz: ABD tehdidi yalnız İran’ı değil, Türkiye’yi de hedef almaktadır. Hatta en ciddî tehdidin Türkiye’ye yönelik olduğunu saptamak gerekir. Çünkü Türkiye, Rusya ve İran ile işbirliği yaparak Batı Asya’daki dengeleri değiştirmiş ve ABD ile İsrail’in sözde “Kürdistan”, daha doğrusu İkinci İsrail planını bozguna uğratmada belirleyici olmuştur. Şu anda Türkiye Suriye ile birlikte Batı Asya’da ABD’nin silahlı piyonlarıyla savaş halindedir.
ABD-İsrail-Yunanistan ve Güney Kıbrıs, daha bir buçuk ay önce, 19-29 Mart 2018 tarihlerinde Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi hedef alan bir askerî tatbikat yaptılar. Tatbikata ABD’nin 6. Filosu ve destroyerleri katıldı.8 Mayıs’da İsrail Başbakanı Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Çipras ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Doğu Akdeniz doğal gazını birlikte Avrupa’ya taşımak için anlaştı.
ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs ve PKK ile IŞİD gibi terör örgütleri karşımızdadır. Türkiye ile aynı cephede bulunan ülkeler ise, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya’dır. Cephe derinliğinde Çin Halk Cumhuriyeti ile Asya ve Orta Asya Cumhuriyetleri vardır.
Bu koşullarda Vatan Partisi olarak Türk milletinden yetki istiyoruz. ABD’nin “Kürdistan” adı altındaki İkinci İsrail girişimini nasıl bozguna uğrattıysak, Batı Asya ve Doğu Akdeniz’den yönelttikleri tehditleri de bozguna uğratırız. Burada Suriye ile işbirliği anahtar değerindedir. Çünkü Türkiye ile aynı cephede olan ülkeler, Türkiye’yi Suriye siyasetinde sınıyorlar. Türkiye, Suriye’ye derhal ve derhal elini uzatarak, bütün ittifak birikiminin güvenini kazanabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.