ÇÖZÜM VAR; ATATÜRK OLMAK!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ak Parti, çıkmazı temsil ediyor. Bitmeyen yolculuğun adımlarını atamıyor, yolu bitirmiş manzarası veriyor. Zorlukları aşacak birikimden, güçten, güvenilirlikten ve güvenden yoksun. Ulusu birleştiremiyor. Bunun için Mhp’de yetmiyor. Ak Partiye giden oylar çıkmazda debelenmek anlamına geliyor.
Chp-İyi Parti Türkiye’nin güvenliğini önemsemiyor. Güvenliğini tehlikeye atan her türlü oluşuma destek veriyor. Suriye’de Amerikan emperyalizminin piyonu bölücü örgütlerin savunucusu olabiliyor. Irak’ta uydu devlet kurulmasına ses çıkarmamanın Türkiye’nin güney sınırlarında terör yuvaları oluşturduğunu kavrayamıyor. İran’ın güvenliğinin Amerika tarafından tehdit edilmesinde en büyük zararın Türkiye ‘ye geleceğini göremiyor. Doğu Akdeniz ‘de Münhasır Ekonomik Bölgemizin Amerika -İsrail-Yunanistan -Rum Kesimi tarafından istilaya uğratılmaya çalışıldığını fark edemediği gibi birlikte olmalıyız diyebiliyor. Pkk ve yan bölücü terör örgütlerinin ABD tarafından yaratılıp beslenildiğini hala kabullenmiyor! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde; Kıbrıs Türkünü ve Türkiye’yi güvenlik çıkmazına sokmaya çabalayan Akıncı adlı piyonu sıfatı yalnızca Belediye Başkanı olan bir partiliyle ziyaret ettirip destek veriyor. Ege’de ve Kıbrıs çevresinde ABD ile askeri tatbikat yapıp durmaksızın Türkiye’yi tehdit eden Yunanistan ‘a ses çıkarmıyor. Birde bu tehditi yapan ülkeye sıfatı yalnızca Belediye Başkanı olan bir partili aracılığıyla barış çağrısı yaptırtıyor. Sıfatı yalnızca Belediye Başkanı olan partili hangi sıfatla Türkiye adına davranmaya karar verebiliyor? Sıfatı yalnızca Belediye Başkanı olan o Partili hangi cüretle ve nereden güç alarak Yunanistan ‘a barış çağrısı yapabiliyor?
Tüm bu olumsuzluklara karşın çözüm var; ATATÜRK OLMAK! Türkiye ‘nin güvenliğinin Asya ile sağlanabileceğini 100 yıl önceden gören, ekonomik bağımsızlığının Asya birliği ile sağlanması gerekliliğini işaret eden, ATATÜRK OLMAK!
Dış borç Milli Gelirin % 55’ini yok ediyor. Reel sektör 200 Milyar dolar açıkla durmuş. Dışa bağımlı duruma getirilen ekonomi nedeniyle cari fazla verilen yıllarda bile sermaye kaçışı olmuş. Geniş tanımlı % 18 işsizlik. % 26’ya ulaşan genç işsiz. Geniş tanımlı 8 milyon işsiz. Gıdada % 30’ları, sağlıkta % 20’leri aşan enflasyon. Küçük firmaların nakit sıkıntısı, kapanması, aylık ödeyememesi.
Çözüm; Atatürk ‘ün Kamucu, Halkçı Üretim Ekonomisi.
ABD-İsrail -Rum Kesimi-Yunanistan -bir bölüm AB ülkesi ve Mısır (Akp’nin İhvan saplantısı yüzünden ) dahil Kıbrıs, Doğu Akdeniz, Ege’de Türkiye ‘nin hükümranlık hakkı yok sayılıyor. ABD savaş lobisi Doğu Akdeniz ‘de savaş kışkırtmaları yapıyor.
Çözüm; Komşularla İşbirliği. Avrasya Birliği. Neden? Rusya-İran-Türkiye üçlüsünün Astana Zirvesi ve ABD emperyalizmine dik duruşu ile Milli Güçlerin devreye girmesi sonucu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Afrin harekatları sonucu ABD Suriye’den çekilmek zorunda kaldı. Bir miktar asker bırakarak yenilgisinin üstünü örtmeye çabalıyor. Irak’a çektiği askerlerini de Irak hükümeti bir an önce çekmesini istedi. Pentagondan Ciaya dek tüm ABD devlet kurumları Suriye ‘de yenilgiyi kabul etti. İç cephede Akp-Mhp-Chp-İyi Partinin programsız, ilkesiz duruşları Washington ‘a ne yazık ki umut veriyor. Bu umut Davutoğlu düşüncesinde bir Akp; Gül düşüncesinde bir Chp koalisyonunu planlatıyor. Bunun için ABD ve İsrail güdümündeki Batıcı basının etkisiyle 5 ayda bir Belediye Başkanı patlatıldı. Exetel mezunu, İngiliz Kraliçesine bağlılık yeminli Gül’ün “sesinin daha gür çıkmasını ” istiyor, cilalı Belediye Başkanı! Komşularıyla işbirliği sonucu ve Suriye’nin direnişiyle ABD şah-mat olmuşken işte bu nedenle hala satranç masasında oturabiliyor!
Çözüm var; ATATÜRK OLMAK!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.