“Çözüm Perinçek”

Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin bildirgesini açıkladı. “Çözüm Perinçek ” ana başlıklı bildirgenin sloganı Herkese İş- Üreten Millet – Teröre Son – Güçlü Devlet oldu.
Bildirge 6 temelden hareketten oluşturuldu. Olağanüstü dönemde olağanüstü çözüm, herkese iş üreten Türkiye, bölücü teröre son Vatan Bütünlüğü, Parlamenter Demokrasi ve Hukuk Devleti, Aydınlık ve Laik Türkiye, Batı Asya ‘da birlik Avrasya’da güvenlik ve zenginlik temelli seçim bildirgesi Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek tarafından ilan edildi.
Bildirgede şu görüşlere yer verildi. “Genel güvenliğimiz ile enerji güvenliğimiz birbiriyle bağlantılıdır. Enerji güvenliğimiz ve işbirliğimiz Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya iledir. İran ile görüşmelerimizde sonlandı. Vatan Partisi iktidarında çiftçimize “mazotu 2 Türk Lirasından” vereceğiz. Yine doğalgazda % 30 indirim sağlanacak. Yıllık enerji alımı 55 milyar dolar olan ülkemize yaklaşık 16,5 Milyar Dolarlık bir kaynak sağlamış olacağız.
Devlet kesinlikle ekonomiye öncülük etmelidir. Üretimin başına geçmelidir. Bunun için tasarruf ve üretimi teşvik için tüm kanalları açacağız. Atatürk Türkiye’yi ekonomik şaha kaldırırken tarımı öncelikli kabul etmiş. Şahlanışı tarımla başlatacağız. Bu nedenle kaynak yaratmada her türlü girişimi yaptık, yapıyoruz. Çin ile yaptığımız görüşmelerde 400 milyar dolarlık bir kaynağı Türkiye ‘de ortak üretimle ülkemizi “herkese iş üreten Türkiye ” durumuna getirecek çözümümüz hazırdır.
ABD 5 bin tır mühimmat vererek beslediği 30 bin terörist ile en büyük tehdittir. “Mavi Vatanımız Akdeniz’de” İsrail, Yunanistan ve Rum kesimiyle ortak tatbikatlar yaparak, Akdeniz ‘deki enerji kaynaklarımızı ve güvenliğimizi kuşatmaya çalışmaktadır. Bunun çözümü de Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk ‘ün dediği gibi Asyalı bir milletiz, güvenliğimizi sağlayacak alanda Irak, İran, Suriye, Rusya ve Azerbaycan ile yapılacak ittifaktır.
Aydınlık ve Laik Türkiye ancak eğitimde birlik ve bilimsellik ile sağlanabilir. Bu nedenle cemaat, tarikat gibi bölücü oluşumların okullarına el koyacağız. Onları yeniden çağdaş, Aydınlık kurumlara dönüştüreceğiz. Yine AKP iktidarının eğitime vurduğu bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı İmam Hatipleri arttırma ile çöken sistemimizi düzenleyeceğiz. Gereksinim fazlası İmam Hatipleri liseye dönüştüreceğiz. Orada okuyan çocuklarımızı diledikleri biçimde okullara yerleştireceğiz. Atanamayan öğretmenlerimiz derhal görev alacak, yetmediğini görüyoruz. Vatan diyen çocuklarımızı öğretmenliğe yönlendireceğiz.
Sadaka dağıtmayacağız, yoksulluğu kaldıracağız. Özelleştirmeye son verip kritik sektörleri kamulaştıracağız. Kredi kartı, tüketici ve konut kredisi borçları yeniden yapılandırılacak. Çağdaş yaşamı sağlayacak asgari ücret belirleyeceğiz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız. İntibak yasasını çıkarıp emeklilerin insanca yaşaması sağlanacak. Emeklilikte sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı esas olacak. AKP tarafından kapatılan askeri eğitim ve öğretim kurumlarını; Ordumuzun geleneksel örgütlenme anlayışına göre yeniden açacağız. Anayasal geleneğimizde uygun Parlamenter Demokrasi için TBMM’de anayasa yapmak ya da değiştirmek için çalışacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.