Coşkunun adı; 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhuriyet Alanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Atatürk Spor Salonu’nda devam etti.
Kutlama törenlerine Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, daire amirleri, CHP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.
Günün önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, tüm gençliğin bayramını kutladı. 15 Mayıs’ta start verilen ‘Gençlik Haftası’ programına değinen Sağlam, 5 gün süresince çeşitli eğlence, aktivite ve yarışmalar düzenlediklerini kaydetti. Sağlam, etkinliklerin ilçede yaşayan geniş bir gençlik kitlesine ulaşılmış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
19 Mayıs’ın önemine vurgu yapan Sağlam, “Bu tarih, bugün üzerinde barış, huzur ve güven içinde yaşadığımız Türkiye’nin inşasında, ilk tuğlanın konulduğu gündür. 19 Mayıs 1919 günü, milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekûn bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür. Bugün daha sonra ‘ya istiklal ya ölüm’ nidaları ile vücut bulan bu milletin varlık-yokluk mücadelesinin başladığı gündür. 19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara, yoksulluklara rağmen birinci dünya savaşı boyunca sönmeyen, asla pes etmeyen bir milletin, yeniden diriliş mücadelesidir.” dedi.
Sağlam’ın konuşmasının ardından sahne alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Jimnastik Grubu’nun gösterisi büyük alkış aldı. Karacabey Anadolu Lisesi’nin Halk Oyunları Ekibinin gösterileri de göz kamaştırdı. Programa renk katan gösterilerin ardından ses ve orkestralar yarışmaları birincilerinin performansları beğeni topladı ve program ödül töreni ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.