Bin ailenin evine iftar yemeği ulaşıyor

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda ön plana çıkan ilçelerden Karacabey’de, Ramazan ayının ulviyetine yakışan etkinlikler bu yıl da hız kesmeden devam diyor.
Dayı Karacabey Derneği tarafından bakıma ve yardıma muhtaç yaklaşık bin ailenin evlerine her akşam dağıtılan iftar yemeği organizasyonu vatandaşların da büyük takdirini kazanırken, dernek yönetimi Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, bu seneki iftar organizasyonları hakkında bilgi sundu.
Geçtiğimiz hafta sonu belediye başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdikleri Ramazan iftar etkinliklerinde, mahalle muhtarları tarafından isimleri belirlenen yaklaşık bin ailenin evlerine her akşam kapalı paketlerde iftar yemeği sundukları bilgisini verdi.
Dernek yöneticileri Abdullah Yalazı, Hamiyet Özenli ve Erdinç Özer tarafından gerçekleştirilen ziyarette yöneticiler, derneğin faaliyetlerine belediye tarafından destek ve teşvikler için Başkan Özkan’a, ilçe halkı adına teşekkür ve minnettarlığını sundu.
Türkiye’ye örnek işlere imza atılıyor
Belediye Başkanı Ali Özkan da dernek yönetimine üstün gayretleri için teşekkürlerini sunarken; ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar yapılması, tekerlekli sandalye verilmesi ve yaklaşık 500 üniversite öğrencisine karşılıksız burs verilmesi gibi önemli yardımlara imza atılan dernek faaliyetlerinin, Türkiye genelinde de bir başka örneğine zor rastlanabilecek düzeyde olduğuna vurgu yaptı.
Ali Özkan: “Veren el ile alan eli buluşturmaya devam edeceğiz”
4 yıl öncesinde göreve gelir gelmez, böylesine elzem bir derneğin kurulması çalışmalarına el attıklarını da anımsatan Belediye Başkanı Ali Özkan; “İlçemizdeki yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlere, hasta ve yaşlılara el uzatılması, üniversite öğrencilerine burs verilmesi gibi konuların çözümü için oldukça elzem olan Dayı Karacabey Derneği’nin kurulması çalışmalarına, göreve gelir gelmez el attık. Belediyemizin ve hayır işlerine kendine adamış, gönül vermiş insanların teşvik ve gayretleri ile bu güzide derneğin yardımlarının, daha da geniş kitleler ulaşma çalışmaları oldukça memnuniyet verici…
Şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalarda yakalanan başarılı çizgiden dolayı, tüm hayırseverler ve ilçe halkı adına bizler de büyük gurur duyuyoruz. Veren el ile alan eli buluşturma çalışmalarımız kararlıkla sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.