Çocuklarımız için yeni bir Türkiye!

Böcek mesajında; Türkiye'nin yeni, sivil ve özgür Anayasa ihtiyacına vurgu yaptı ve çocukların daha iyi bir Türkiye hak ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin enerjisini anlamsız kavgalarla tükettiğine dikkat çeken Böcek, “Siyasetçisiyle, bürokratıyla, vatandaşıyla hepimiz, enerjimizi kısır çekişmeler için değil, güçlü ve yeni Türkiye'yi kurmak için çaba harcamalıyız” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tarih açısından anlamının büyük olduğunu ifade eden Böcek, “Büyük fedakârlıklarla o gün kurulan ve milli mücadelenin merkezi olan TBMM, milletimizin bağımsızlığının ve bu konudaki kararlılığının en önemli sembolüdür” diye konuştu.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların halk iradesinin TBMM'de doğru temsil edilmesi ile çözüleceğini dile getiren Böcek, “İlk meclisin kuruluşuyla birlikte, hangi şart altında olursa olsun, milli egemenlik üzerinde hiçbir vesayet ve tahakkümün kabul edilmeyeceği bütün dünyaya ilan edilmiştir. Bugün Türkiye'yi yönetenlere düşen görev, millet iradesine dayanmayan oligarşik adacıkları, hukuk dışı yapılanmaları tasfiye etmektir” ifadelerine yer verdi.

Yeni Türkiye, yeni siyaset!

Has Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Böcek, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve millet kendi egemenliğine her zaman sahip çıkacaktır. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi ve milletimizin yarınlara daha umutlu bakabilmesi için milletimizin talepleri doğrultusunda, yeni, özgür ve sivil bir Anayasa ihtiyacını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ekonomik kalkınmasını tamamlamış, ileri düzeyde insan hak ve özgürlüklerini sağlamış, adaletin tesis edildiği müreffeh bir Türkiye istiyorsak, gerekli siyasi ve hukuki alt yapıyı hazırlamak zorundayız. Şeffaf, katılımcı ve millet tarafından denetlenebilen siyasal yapı ancak yeni bir Anayasa ile mümkündür” dedi.

Çocuklar için de Yeni Türkiye

23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş tek bayram olduğunu söyleyen Böcek,  “Onlara bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır.

Son yıllarda kaybolmuş, cinayete veya şiddete kurban verilmiş, organ mafyasının ağına düşmüş, aile içi sorunların mağduru olmuş yüz binlerce çocuk var. Ülkemizin çocuk karnesi maalesef zayıftır. Çocuklarımız için de Yeni Türkiye gerekmektedir.

Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.