Çocuklara kıyaslama yapmayın!

Çocuklara kıyaslama yapmayın!
Karacabey Taşlık ve Atatürk İlköğretim Okulu’nun düzenlediği karne töreninde konuşan Kaymakam Dursun Balaban, velileri uyardı ve çocukların başkalarıyla kıyaslanmaması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Dursun Balaban ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın da katıldığı törenlerde, eğitim adına önemli mesajlar verildi.
Taşlık İlköğretim Okulu’ndaki karne töreninde, ortak sınavlarda başarılı olan, en çok kitap okuyan, atletizm ve masa tenisinde başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.
Çocuklarımıza güvenelim!
Sınıflarında en çok kitap okuyan Rana Taphan, Melih Mert, Gizem Sarıoğlu, Ayhan Bulut, Neslişah Birleş, Elif Petriçli, Elif Aydemir, Gamze Yılmaz, Ebru Uzer, Bahar Balaban ve Kerime Fidan, Kaymakam Dursun Balaban tarafından ödüllendirildi.
Öğrencileri tek tek kutlayan Balaban yaptığı konuşmasında, “Karnenizi ailenize göğsünüzü gere gere uzatın ve onlara teşekkür edin. Ailenizin sizler için yaptıkları fedakarlıkları unutmayın. Onların sizi çok sevdiğini bilin. Bugün burada Atatürk gençliğini görüyorum. Karnelerinizde zayıf da olsa üzülmeyin. Siz Türksünüz ve damarlarınızda asil kan var. Her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğinize inanıyorum. Başarılarınızda büyük emeği olan öğretmenlerinizi de unutmayın. Çocukları zayıf alan ailelere sesleniyorum; Çocuklarınıza kızmayın. Her zaman onlara güvenin ve kesinlikle kıyaslama yoluna gitmeyin. Unutmayın ki, onların başarısı, sizin desteğinizle olacaktır” dedi.
İlçe çapında yapılan ortak sınavlarda dereceye giren 1. Elif Aydın, 2. Neslişah Birleş, 3. Elif Örsek, 3. Gizem Yavaş, 5. Görkem Kaydı, 7. Gamze Yılmaz, 8. Selin Üner ve 13. Samet Esen’e ödüllerini veren Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Karacabey’in Bursa ikincisi olduğunu belirterek, öğrencileri kutladı.
Büyük Atatürk Koşusu’nda 2. olan Asya Yıldırım ile 3. olan Cansu İlhan’a Okul Müdürü Erbay Köse tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan başarı belgesi verildi.
Lig Heyeti Sekreterliği’nce düzenlenen masa tenisi ve satranç turnuvalarında dereceye giren Gözdenur Kurur, Rabia Bayram, Necdet Benek ve Onur İlhan’a ise kupalarını Müdür Yardımcısı Zafer Sarı verdi.
Törende son olarak, sosyal ve sportif etkinliklere katılan 17 öğrenci öğretmenleri tarafından çeşitli hediyelerle onurlandırıldı.
Karne, ailenin sorumluluğunu ortaya koyar
Atatürk İlköğretim Okulu’nun düzenlediği karne törenine de katılan Kaymakam Dursun Balaban ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan velilere seslenerek, çocuklara her koşulda destek verilmesi gerektiği konusundaki mesajını yineledi.
Törende konuşan Okul Müdürü Erdal Akdağ, ilk eğitim döneminin başarılı geçtiğini belirterek, şunları söyledi; “Bir çocuk için en değerli hazinenin annesi ve babası tarafından sevildiğini bilmesidir. Olumsuz sonuçlarda çocuk suçlanmamalıdır. Kişiliğine yönelik suçlamalar çocuğu zorluklarla baş edemez hale getirir. Bu konuda çok duyarlı olmalıyız. Karne, anne ve babanın sorumluluklarını ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Program sonunda sınıflarında en başarılı olan öğrenciler, Kaymakam Dursun Balaban ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından belge ile onurlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.