TAPU MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERİNE TAŞINDI

Karacabey Cumhuriyet Alanındaki Hükümet Konağı’nda 13 yıldır ilkel koşullarda hizmet sunmakta olan Tapu Müdürlüğü, Sırabademler Mahallesi Runguçpaşa Caddesi’ndeki yeni yerine taşındı.
Daha önce 600 metrekare çalışma alanı olan Tapu Müdürlüğü, yeni yerlerinde 1200 metrekarede hizmet sunmaya başlamasıyla çok yönlü kazanım elde etti. Öncelikle çalışma ortamı çok rahatladı, hizmet akışı hız kazandı ve verim beklentilerin üzerinde arttı.
Tapu Müdürlüğü, çalışma ortamının rahatlamasından sonra kurumda işi olan vatandaşların sıra beklerken yaşadıkları sıkıntıları da sonlandırdı.
Yeni yerinde teknolojik açıdan Türkiye’nin en ileri tapu müdürlüğü haline geldi.
Hükümet Konağı’ndaki 600 m2 alanlı yerinden 8 Nisan 2019 tarihinde Sırabademler Mahallesi 1200 m2’lik alanlı yeni yerine taşınan Tapu Müdürlüğü vatandaşlara en modern hizmeti sunuyor.
Yeni yerinde teknolojinin en son olanaklarıyla hizmet vermeye başlayan Tapu Müdürlüğü, vatandaşın hizmet alma isteğini de çok kolaylaştırmış oldu.
Bilgiye ve hizmete ulaşmanın çok hızlandığına vurgu yapan Tapu Müdürü Gültekin Narinli, Türkiye’de, nüfusa göre, en fazla işlem yapan kurum olduklarına dikkat çekti. Narinli, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tapu Müdürlüğümüzde öncelikle konut, arsa, arazi ve dükkan gibi taşınmaz mülklerin alımı, satımı ve devir işlemleri gerçekleştiriliyor. Kurumumuzda, 25 personel görev yapıyor. Hükümet Konağı’ndaki 600 m2 alanlı yerimizde her yönden sıkıntı yaşıyorduk. Yeni yerimizde tüm sorunlarımız çözüldü. Yeni yerimiz alan bakımından 40 personel çalıştırma kapasitelidir. Verim arttı. Ayda 2 bin işlem yapılıyor.
Bursa ve Türkiye çapında en fazla işlem yapan kurumlardan biriyiz.
Karacabey Tapu Müdürlüğümüzün son beş yıl içinde giderek yükseliş gösteren işlem tablosu şöyle oluştu: 2014: 16 bin işlem. 2015: 19 bin işlem. 2016: 23 bin işlem. 2017: 24 bin işlem. 2018: 25 bin işlem.
Bir kaç yıl içinde tapu işlem sayısının kat kat artacağını düşünüyoruz. O zaman personel sayımız da artacaktır. İleriye dönük işlem ve yoğunluk göz önüne alınarak yapılan yer değiştirme zamanlaması çok yerinde olmuştur. Çalışma ortamının genişlemesiyle birlikte performansımız ikiye katlanmıştır. Bekleme alanlarının genişlemesi vatandaşlarımıza da kolaylık sağlamıştır. Teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı yeni yerimizde, sıkıntılarımızın en büyüğü olan arşivleme konusu da çözümlenmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.