CİNAYET GİBİ KAZA!

*Sık sık yaşanan kazalar nedeniyle azrail Devlet Hastanesi etrafından ayrılmıyor.

Karacabey Devlet Hastanesi karşısında, geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen cinayet gibi kazada bir kişi ağır yaralandı.
Bu bölgede, ölümle sonuçlanan kazalarla ilgili konuşan vatandaşlar, azrailin Devlet Hastanesi etrafında sık sık görülmesinin rastlantı olmadığını söyledi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Hastane önünde duran 13 EA 725 plakalı M.Y.’nin kullandığı dikkatsiz tır sürücüsü, işçi aldıktan sonra sinyal vermeden hareketlendi. Ne yapacağı belli olmayan tır, Hastaneden çıkan ve yolun karşısına geçmeye çalışan Özden Zeybek’i bir anda sağ tekerlerin altına aldı. Araç, 3 metre gittikten sonra çevredekilerin bağırması üzerine durdu. Tırın altında kalan Özden Zeybek ağır şekilde yaralandı.
Tır sürücüsü M.Y.’nin olaydan sonra kaybolması dikkat çekerken, Karacabey Devlet Hastanesine kaldırılan Zeybek ilk müdahalesinin ardından Bursa Uludağ Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Dört gündür yoğun bakımda olan Özden Zeybek’le ilgili yaşamsal tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
Tır sürücüsü M.Y. sivil polislerin geldiğini görünce teslim oldu. Ancak, Karacabey Emniyet Müdürlüğünde alınan ilk ifadesinden sonra serbest bırakıldı.
Talihsiz kazanın yaşandığı yerde bulunan vatandaşlar ve Özden Zeybek’in yakınları, öncelikle sinyal vermeden kalkış yapan dikkatsiz tır sürücüsünü suçladı.
Vatandaşlar, Kamyon Garajı ile Devlet Hastanesi’nin aynı bölgede yer almasının kazaya en büyük etken olduğundan yakındılar. Kamyon Garajı’nın buradan kaldırılmasının kaçınılmazlığına dikkat çeken vatandaşlar, “Hasta ulaşım yeri çok talihsiz bir seçimdir. Hastane önünde Kamyon Garajı olur mu? Zamansız ve dikkatsiz kullanılan araçlar faciaya davetiye çıkarıyor. Bu bölgede ardı arkası kesilmeyen kamyon ve tırlar yüzünden özellikle ilkbahar, yaz aylarında kaza riski çok artıyor. Şifa bulmak için koştuğumuz hastaneye artık gitmeye korkar hale geldik. Aracı olmayanlar hastaneden çıktığında eczaneye ya da minibüse ulaşmak için yolun karşısına geçmek zorunda kalıyor. Burada bir yaya geçidinin bile bulunmaması trafik kazalarını tetikliyor. Yolun karşısına geçişi sağlayacak basit bir çözüm düşünülmemesi utanç vericidir. Hastane önünde tır parkının ne işi var? Hastane açıldığından beri giderek artan kazaları kimse görmüyor mu? Bu bölgede ölümle sonuçlanan kazaların sayısı hiç mi önemsenmiyor?
Belediyemiz ne yapar? AK Parti yöneticileri ölüm haberlerini neden görmezden gelir? Bu konularda 155’e yapılan ihbarlara karşın gereken duyarlılık gösterilmemesi çok düşündürücüdür.
Son yaşanan kaza olayı cinayet gibidir. Önlem alınmağı için ölümle sonuçlanan cinayet gibi kazalar ne yazık ki, olağan hale geldi” şeklinde konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.