Çile bülbülüm çile!

Postane’deki personel sıkıntısı vatandaşı isyan ettirdi:
Karacabey Postanesi’ndeki personel sıkıntısı vatandaşı isyan ettirdi. Postane gişelerinde yalnızca 2 personelin hizmet vermeye çalışması acı tabloyu gözler önüne serdi.
            İçler acısı durum hem Postane personelini, hem de vatandaşları perişan etti. Özellikle 3 ayda bir maaşlarını çekmek için gelen emeklilerin yoğunlukta olduğu kuyruklar bitmek bilmiyor.
            Aşırı yoğunluk nedeniyle kimi emekliler 3 gündür maaşlarını alamazken, köylerden gelen çiftçi vatandaşlar da burada çok vakit kaybettiklerini belirterek isyan ediyor.
            Şikâyetlerini Postane Müdürü Yüksel Özel’e iletmelerine karşın, personel sıkıntısı nedeniyle beklemek zorunda kalan vatandaşlar, 3 ayda bir yaşanan bu çileye bir an önce son verilmesini istedi.
            Karacabey Postanesi’nin personel sıkıntısının bir an önce giderilmesini isteyen vatandaşlar, “Bu nasıl iştir anlamadık? Sabahtan beri bekliyoruz. Öğleni geçti hala sıradayız. Kimimiz köydeki işlerini bırakıp geldi, kimimiz de 3 gündür emekli maaşını çekemiyor. Türkiye’de o kadar işsiz varken, resmi yerlerdeki bu personel sıkıntılarına bir anlam veremiyoruz. Sıkıntıya bir an önce çare bulunmalıdır” dediler.
            Postane’de, bir personelin emekliye ayrılması, diğerinin de hasta olduğu için rapor alması, sıkıntıları her geçen gün arttırıyor. Tebligat ve Posta bölümlerinde birer personelin çalıştığı gözlenirken, kuyruklar nedeniyle personel yetersizliği açıkça ortaya çıkıyor.
            Yoğunluk ve kuyrukların çok fazla olması, zaman zaman vatandaşlar ile personel arasında tatsız tartışmalara neden oluyor. Tuvalet, su ve yemek gibi özel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan PTT personelinin özverili çalışmaları hizmeti tam anlamıyla sağlayamıyor.
            Kadro istendiği ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan atama beklendiği öğrenilirken, kuyruklarda kan ter içinde kalan vatandaşlar, “Yıllardır süren bu çile ne zaman bitecek?” diye yakınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.