Çifte müebbet ve 108 yıl hapis istemi

 

18 Mart'ta, Mustafakemalpaşa’ya Söğütalan köyünde meydana gelen olayda, 64 yaşındaki Mehmet S., dedesinden miras kaldığını ileri sürdüğü ve açtığı hukuk davasını kaybetmesine rağmen kullandığı Hazine'ye ait arazideki bazı ağaçların kesilmesi ve yapıların yıkılması üzerine çileden çıktı.

Otomatik av tüfeğini alan şüpheli, gelişmelerden sorumlu tuttuğu köy muhtarı ve azaların oturduğu kahvehaneyi taradı. Dehşet saçan zanlı, 10 el ateş etti. O sırada kahvehanede bulunan eski azalardan Kadir Yılmaz (63) ve kardeşi Hasan Yılmaz (53) yaşamını yitirirken, Muhtar Sedat Aytekin (42) babası Mehmet Aytekin (72), eski muhtarın kardeşi Üzeyir Koz (59), Mehmet Ayas (67), Nurettin Tuna (61) da yaralandı. Eski azalardan İsmail Özyılmaz (47) ve maktullerin kardeşi olan Ferat Yılmaz (60) ise kendi canlarına da kast eden şüphelinin cezalandırılmasını istedi.

Olaydan sonra adli makamlarca tutuklanan şüpheli Mehmet S. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanık Mehmet S.'nin, “2 kişiyi öldürmek, 5 kişiyi yaralamak, 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek” suçlarından çifte müebbet ve toplam 108 yıla kadar hapsi istendi.

Şüpheli, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.