Çiftçinin hali ne olacak?

 

HAS Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ferhat Memiş, “Çiftçiler Günü”nü kutlarken, hükümete de gönderme yaptı:

AKP’lilerin ve Tarım Bakanlığı’nın sürekli bardağın dolu tarafını gösterdiğine dikkat çeken Memiş, “Çiftçilerimizin, Cumhuriyet tarihindeki en refah dolu günlerini yaşadıklarını söylüyorlar. Ancak bardağın öbür tarafından bakınca durum hiç de öyle görünmüyor.

Bu günün Türkiye'sinde hala dışarıdan canlı hayvan ve et ithal ediliyor. Küçükbaş hayvan sayısı 40 milyondan 30 milyona düşmüştür. Hayvancılığın geçmişe nazaran daha da artması gerekirken bu düşüş bizleri üzmektedir Hayvan hastalıkları ile ilgili de etkili mücadele yapılamamaktadır. Şap, brusella, çiçek, kuduz, koyun-keçi vebası, tüberküloz hastalıkları insanımızın sağlığını tehdit ettiği gibi hayvansal ürün ihracatını da engellemektedir. Hastalıkların sebep olduğu yıllık ekonomik kaybın ise 2.7 milyon lira olduğu ifade ediliyor” dedi.

Çiftçinin maliyeti çok yüksek, karı düşük

Has Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ferhat Memiş, tarımsal girdi, yem, gübre, sulama, bilhassa akaryakıtın çok pahalı olduğunu belirtti.

Tarıma bütçeden yüzde 2 oranında bir pay ayrılması gerektiğine dikkat çeken Memiş, “Bu rakam hala yüzde 0,59 civarındadır. Çiftçilerimizin üretimini destekleyen Şeker Fabrikaları da tek tek özelleştirme adı altında satılıyor. Ülkemizdeki tütün ve sigara fabrikaları da ‘devlet tekel oluşturmaz’ anlayışı ile satıldı. Bir de baktık ki devlet yerine Philip Morris tekel oluşturmuş. Bununla birlikte tütün üretimi 55 bin tona kadar düştü. Çiftçiler gününde gayemiz olumsuzlukları saymak değil, çiftçilerin de içinde bulundukları sıkıntılar konusunda ilgilileri uyarmaktır. Çiftçilerimizin ancak sıkıntılarının giderilmesi ile refaha kavuşabileceğini vurgulamak isteriz. Bütün çiftçilerimizin Çiftçiler Günü'nü HAS Parti olarak kutluyor, sağlıklı, bereketli gelecekler temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.