Çiftçi toz kavgasını kazandı

Karacabey Şahinköy’de ÇED raporuna aykırı hareket eden Kireç Ocağı’na, çevreye yaydığı toz nedeniyle 31 bin 195 YTL 58 YKr para cezası kesildi.Şahin Köy’de çiftçilik yapan Turhan Babaoğlu, Sulh Hukuk Mahkemesi’nden Kireç Ocağı’ndan çıkan tozdan etkilenen zeytinliği için zarar tespiti istedi. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti zeytinlikte yaptığı inceleme sonunda 5 yaşındaki ağaçlardan dekar başına 8 kilogram, 12 yaşındaki ağaçlardan da dekar başına 275 kilogram zeytin elde edileceğini belirledi. Yapılan zarar tespit çalışması sonunda 3 Ziraat Mühendisi’nden oluşan bilirkişi heyeti Turhan Babaoğlu’nun 31 bin 195 YTL 58 YKr zarara uğradığına hükmetti.
 Karadağ eteklerindeki Kireç ve Taş Ocakları’ndan yayılan toz nedeniyle mağdur olan üreticiler verilen karar sonrası, teker teker mahkemeye başvurarak zarar tespiti yaptırmaya hazırlanıyor.
  Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, üreticilerin hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti. Taş Ocağı ve benzeri işletmelerden mağdur olan üreticilerin sorunlarını defalarca gündeme taşıdığını ve onlara her türlü desteği verdiklerini  dile getiren Karabaş, “Çiftçi eskisi gibi ‘Ne yapabilirim ki’ demiyor. Çünkü biz bu tür işletmelerin üreticiyi ezmesine ve yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda çiftçimizin her türlü derdini gidip yerinde inceliyoruz. Onlara yol gösteriyoruz. Gerektiğinde yasal haklarını nasıl arayacaklarını anlatıyoruz. Söz konusu Kireç Ocağı’ndan etkilenen bir üreticimiz yargı yoluyla zararını tespit ettirmiş ve mağduriyetini önlemek için girişimlerine başlamıştır. Biz  Kireç ve Taş Ocakları’ndan etkilenen diğer üreticilerimizin de harekete geçmesini istiyoruz. Onları da haklarını yasal yoldan aramaya davet ediyorum” diye konuşarak mağdur durumdaki çiftçilere her türlü yardımda bulunacaklarının altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.