Çiftçi, meyveciliğe hazır

Çiftçi, meyveciliğe hazır
Tarım Akademisi, Şekerbank ve Karacabey Ziraat Odası’nın işbirliğiyle hazırlanan ‘Dünya Çapında İyi ve Karlı Meyvecilik’ konulu seminer önceki gün Borsa Konferans Salonu’nda yapıldı.
Seminere, Belediye Başkanı Ergün Koç, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Ziraat Odası Yöneticileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, tarımda alternetif aradıklarını belirtti. Karaca, “Meyveciliğin ovadaki tarımsal faaliyetler alternatif bir alan. Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunan bu tarımsal sektörü görmezden gelemezdik. Bu gün aramızda konusunda uzmanlaşmış bilim adamları var. Geleneksel tarım geçerliliğini yitirmekte, modern tarıma geçiş yaptığımız bu günlerde tüm çiftçi arkadaşalarım buradaki bilim adamlarının anlatacağı bilimsel gerçeklerden faydalanacağına inanıyorum” dedi.
Tarım Akademisi Eğitim Koordinatörü Çoşkun Yılmaz’da, Ziraat Odası’nın talebi doğrultusunda bu tür bir seminer vermeyi uygun bulduklarını belirti. Yılmaz, dünya üzerindeki en karlı tarım sektörünün meyvecilik olduğunun altını çizdi.
Doç. Dr. Senih Yazgan “Sulama ile verimlilik artışı”, Ziraat Mühendisi Tezcan Kervan’ın “Meyvecilikte çeşit seçimi”, Danışman Ali Uysal “Tarımsal Destekler – Hibe ve Fon Önerileri”, Ziraat Yüksek Mühendisi H.Ozan Erzincanlı “Meyvecilikte Kalite ve İyi Tarım Uygulamaları”, Şekerbank Marmara Bölge Müdürü Bekir Demir’de “Tarım Sektöründe Kredilendirme” konularında çifçiyi bilgilendirdi. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim semineri sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.