CHP’yi zirveye taşıyacağım!

           

İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyuran Kemal Pehlivan, iddialı konuştu:

 

*CHP’de yaklaşan Olağan Kongre öncesinde Gönül Avil’in ardından Kemal Pehlivan da adaylığını açıkladı.

*”Sopayı aday yapsak, seçimi kazanırız” anlayışına karşı olduğu için aday olduğunu belirten Pehlivan, hizmet için yola çıktığını belirterek partililerden destek istedi.

*CHP’nin mevcut 800 olan üye sayısını bir yılda 8 bin 500’e çıkartacağını iddia eden Pehlivan, “Karacabey Belediye’sinin burçlarına Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz” dedi.

 

      Parti binasında çok sayıda CHP’li üye ve delegelere seslenen Pehlivan, hizmet için yola çıktığını belirterek destek istedi. 1965 yılında Bulgaristan’da dünyaya gelen Pehlivan, 1994-2004 yılları arasında DSP ve CHP çatısı altında Yıldırım Belediye Meclis üyeliği ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulunduğunu söyledi.

      Karacabey’in İkizce Köyü’nde oturan ve ticaretle uğraşan Kemal Pehlivan, Türkiye’ye 5 yaşında bir trenin altında battaniyeye sarılmış şekilde geldiğini belirtti.

Kongre öncesinde, “Sopayı aday yapsak, seçimi kazanırız” anlayışına karşı olduğu için aday olduğuna dikkat çeken Pehlivan, “Onlar, tüm delegelerin oyunu alabilirler. Ancak ben oyumu asla alamazlar. İşte bu anlayışına karşı olduğum için aday oldum” diye konuştu.

Siyasi hiyerarşiyi bilmeyenlerin, koltuk sevdaları olduğunu belirten Pehlivan, “Onların koltuk kavgası vardır, hazımsızlığı vardır. Mevcut ilçe yönetimi fikirlerin örtüştüğü, kendileri ile siyaset yapmak isteyen ve birlikte siyaset yapma imkanı bulmuş kişilerden oluşmuşsa bile bazı arkadaşlarımızın eskiye dayalı alışkanlıklarını bırakmadıkları için Cumhuriyet Halk Partisinde geldikleri durum noktadırlar. Eğer, diğer siyasilerin ve partilerin de bize hürmet etmelerini ve saygı göstermelerini bekliyorsak, evvela kendi benliğimize ve partimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen bütün iş ve hareketlerimizle göstermeliyiz. Bilelim ki parti olma benliğini bulamayan partiler, daima diğer siyasi partilerin avıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, siyaseten giydiği bu gömleği gereği, hasetler tarafından ıslatılarak, ayağındaki postallar üstene bastığı siyaset çamurunda ağırlaşacaktır” dedi.

Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi ile refah ve müreffehe ereceğini belirten Kemal Pehlivan, “İşte o gün geriye dönüp baktıklarında Diyarbakır’da, Erzurum’da, Hakkari’de, Edirne’de, Sinop’ta, Adana’da, Bursa’da başları öyle dik öyle dik olacak ki, onlar da herkes gibi vatan bayrağı altındaki gerçek mutluluk bu olsa gerek diyeceklerdir. Yukarıda da belirttiğim üzere oluşan şartları daha ileriye götürebilmek, Karacabey’de hizmet çatısını yükseltmek, sesi gür bir muhalefet sergilemek için adayım.

Mevcut 800 olan üye sayımızı bir yıl içinde, en az ilçe seçmen sayımızın yüzde 10’nuna tekamül eden 8 bin 500 rakamına çıkarak, iki yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Karacabey Belediye’sinin burçlarına Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz. Halka açık belediyecilik anlayışını, Karacabey halkıyla tanıştıracağız.

İl genel meclisindeki sayımızı yükselterek 64 köyümüze adil bir düzen içinde hizmet anlayışını yerleştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi yerel iktidarında, hizmet almayan hiçbir Karacabeyli hemşerimin kalmadığı gün benim en mutlu olduğum anım olacaktır. İşte bunu tatmak için aday oldum.

Genel seçimlerdeki hedefimiz mevcut oyumuz olan yüzde 30’u, yüzde 50’lere taşımaktır. İlçemizi de Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmesini sağlamak için çalışacağız.

Parti içindeki iç dinamikleri harekete geçirerek halkımızın ihtiyaç duyduğu komisyonları oluşturup, insanları bir araya getirerek, kırgınlıkların önüne geçerek proje üreten ve sonuç alan kendi içindeki CHP sevgisini el ele büyüten bir yapıyı oluşturacağız.

Mahalle temsilcilik modelin geliştirerek, her sokakta etkin bir üyemizin olması ile sokak ve mahalle sorunlarını belediye meclisine götürerek ve kamuoyu oluşturarak sonuç alınmasını sağlayacağız.

Köy delegeleri ve temsilcileri ile her Salı günü bire bir veya gruplar halinde görüşerek, köylerde toplantılar düzenleyeceğiz. Bu şekilde sorunları gündeme taşıyıp İl Genel Meclisinden sonuç alınmasının takipçisi olacağız.

Olmazsa olmazımız olan Gençlik Kollarımızı ve Kadın Kollarımızı parti içi siyasi eğitimden geçirilmesini sağlayarak toplum sorunlarına daha duyarlı bir gençlik ve kadın kolları yaratacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin ilke ve programlarını tüm Karacabey halkına anlatan bir dinamizmi ortaya çıkaracağız.

İlçemizin girişindeki ‘Çiftçisiz ülke olmaz’ yazısı ne kadar manidardır. Ülkemizi çiftçisiz kılmaya çalışan anlayışın karşısında, üreticinin yanında durarak çiftimizi var edeceğiz.  Sorunların sonsuz takipçisi ve bekçisi olacağız. Emeğin yanında değil, emeği içimize alarak emekle kol kola olacağız.

Bundan sonraki yaşamımı Karacabey halkına amade ediyorum. Vatken, nakten ve manen zamanımın ve enerjimin tamamını partide harcayan, 24 saat telefonlarınıza cevap yanıt veren, partili veya partili olmayan seçmenlerimizin tüm mutlu ve mutsuz anlarında yanında olacağım. Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyaç duyulan her an görev bilincimizi kaybetmeden çalışacağız.

Unutmayalım ki; Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve delalet içinde olabilirler. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.