CHP’liler Uğur Mumcu’yu unutmadı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu, ölümünün 23. yılında saygıyla andı.
CHP İlçe Yönetimi, parti binasında düzenledikleri etkinlikte, Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunmasını ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.
“Uğur Mumcu’yu Anma Töreni’nde konuşan CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Mumcu cinayetini aydınlatmak, namus borcumuzdur” diyen siyasetçilerin, aradan 23 yıl geçmesine karşın karanlığı aydınlatamadığını vurguladı.
Tanrıverdi, “Uğur’suz geçen 23 yılda O’nu anarken, O’nun tutuşturduğu aydınlanma meşalesi, yanmaya devam edecektir” dedi.
Tanrıverdi, “Aydınlıktan korkanlar, çıkarlarını yasa dışı yollardan kazanmak isteyen karanlık güçler kendilerini ve karanlık ilişkilerini açığa çıkaracağından korktukları Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’de patlattıkları bomba ile aramızdan ayırdı.
Yaşamını Türk ulusunun gelişmesine, bağımsızlık ve aydınlanmasına, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunmasına adayan Uğur Mumcu, karanlıkları aydınlatmayı, yolsuzlukları açığa çıkarmayı, yoksullukların olmadığı ülke zenginliklerinin hakça paylaşıldığı bir Türkiye yaratmak için mücadele etti. Bu mücadelesinde defalarca tutuklandı. Hapis yattı ve haksızlıklara uğradı. Mücadelesinden hiç yılmadı, geri adım atmadı. Ancak, Menemen şehidi Kubilay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Koşlalı, Doğan Öz, Turhan Dursun ve diğer aydınlarımız gibi O’nu da katlettiler.
Rahat uyuyun Demokrasi şehitlerimiz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Yaktığınız meşale, karanlıkları aydınlatmaya, yolumuzu göstermeye devam edecektir.
Hedefimiz, hepinizin katillerini bularak bağımsız Türk adaletine teslim etmektir. Hayal ettiğiniz çağdaş, laik, bağımsız, antiemperyalist ve Atatürk’ün ilkeleri doğrultusundaki mücadelemizden asla dönmeyeceğiz. Uğur Mumcu ve demokrasi, özgürlük yolunda mücadele ederken katledilen tüm devrim şehitlerini saygı ve rahmetle anarken, ‘Uğurlar ölmez’ diye bir daha haykırıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.