CHP’li kadınlardan aşure ikramı

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları’nın Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği Aşure Günü etkinliği geniş bir katılımla yapıldı.
Parti binası karşısında kendi elleriyle aşureyi halka ikram eden CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ’a, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’da eşlik etti.
CHP il, ilçe kadın kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş aşure etkinliğinde bir araya gelirken İlçe Başkanı Gönül Avil, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi. Aşurenin birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlı olduğunu vurgulayan Avil, “Bu, bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Amaç burada aşure yeyip gitmek değil, amaç insanlarımız arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmektir” şeklinde konuştu.
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ ise, “Tüm İslam aleminin Muharrem ayını tebrik ediyoruz. Bu ay, Allah’ın rahmetine erişmek için önemli bir fırsattır. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. CHP Kadın Kolları olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu anlamlı faaliyeti bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hemşehrilerimize aşuremizi dağıttık. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Aşure hayrımızı Allah kabul etsin” dedi.
Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun
Türk Milletinin emperyalizme karşı destansı direnişinin eseri Cumhuriyetin 92. yılını da coşkuyla kutladıklarını belirten İlçe Başkanı Gönül Avil, “Halkımızın bayramı kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı’nın parolası özgür vatan, özgür ulustu. Üniter yapı, ulus devlet, çağdaş toplum, akıl ve bilimin esas alınması Cumhuriyet’in kuruluş felsefesiydi. Ekonomik ve siyasal bağımsızlık ise hem kurtuluşun hem de kuruluşun vazgeçilmez ilkesiydi. Ne acıdır ki, bugün Cumhuriyet, büyük bir saldırı ve tehdit altındadır. Emperyalizmin sözcülüğüne ve destekçiliğine soyunanlarca ülkenin kurucu değerleri, sistemli bir biçimde toplumsal bellekten silinerek ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Kurtuluş ve kuruluş önderi; Atatürk’ün ders kitaplarından, eğitim programlarından, bayram kutlamalarından çıkarılması, kurumlardan adının silinmesi, gelinen noktayı apaçık göstermektedir. Artık Cumhuriyet ile topyekün bir hesaplaşma söz konusudur. Cumhuriyetin anlam ve değerini içselleştiren ulusumuzun 92 yıl önce olduğu gibi, günümüzde de emperyalist oyunları bozacağına, Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağına inancımız tamdır. Hiçbir yasak ve engelleme, Cumhuriyet coşkusunu ortadan kaldıramaz, gönül ve belleklerden silemez. Cumhuriyet’e ve onun değerlerine sahip çıkmak CUMHURİYET HALK PARTİSİ için bir vatan borcudur. Sevgi ve minnetle andığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu uğurda canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizin mirası olan Cumhuriyetimiz’e devrimlere, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine, üniter – ulus devlete sarsılmaz bir azimle sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.